Iwillnevergiveup

Årets studentbal

Kategori: Allmänt


Det perfekta vädret infann sig när det var dax för våra elever att samlas inför kvällens bal på Dunkers i Helsingborg. Se så fina de var!

En annorlunda modevisning

Kategori: Allmänt

Elever från Malmö folkhögskola visade igår upp sina alster och jag var där tillsammans med sonen. :)

Efterår var det utomhusmingel.
Och vi träffade fina E som var huvudanledningen till vårt besök.

Ven - igen

Kategori: Allmänt

Jag har en alldeles bestämd åsikt om att det är mycket viktigt att komma utanför klassrummet minst en gång under varje kurs. Eftersom vädret gör det ganska otrevligt att vistas ute hela dagar vintertid samlar sig dessa aktiviteter oftast till maj månad. Så även i år.
Idag har jag alltså varit på Ven för andra gången på kort tid. Denna gången var det eleverna som läser turism som själva planerat ett besök på ön. Vi fick en guidad tur på Tycho Brahe-museet och sedan cyklade de till S:t Ibbs kyrka och vidare runt ön.
Själv vandrade jag tillbaka mot båten och stannade till och köpte lite getost.
Snart ska jag bjuda maken på nykokta rödbetor med getostkräm till förrätt. Han står för huvudrätten - vad det blir vet jag inte riktigt ännu men det brukar bli gott när han står vid spisen.
Trevligt helg önskar jag er alla!

En mycket glad dag!

Kategori: Allmänt

Eleverna applåderar beslutet att det esetiska progammet kommer att finnas kvar på vår skola även i fortsättningen! Bilden är tagen utanför Lousiana.
Själva fick vi beskedet att politikerna ändrat sitt tidigare beslut om nedläggning i måndags kväll och det kändes verkligen som en stor lättnad.
Redan tidigare hade vi i arbetslaget planerat in en heldag i Danmark tillsammans med rektor(maken), alla lärare och ES-elever till igår och nu blev detta lite av en belöningsresa för allt arbete som lagts på att rädda utbildningen.
Eftersom maken och jag redan sett Picassoutställningen som var huvudattraktionen valde vi att titta på skulpturerna i parken istället.
Dagen avslutades med att vi roade oss på "Bakken".

Vi flyttar ut!

Kategori: Allmänt

Den här tiden på året, när vi längtar efter och planerar för sommarlov, flyttar vi ut våra växter. Ny jord, lite gödning och solljus gör dem gott efter denna långa mörka vinter. Än så länge ser de rätt tråkiga ut, men om någon månad hoppas jag att de visar sin tacksamhet genom att pryda sin tilldelade plats med blommor och blader.Tillägg

Kategori: Allmänt

här skriver lokaltidningen.

Veckans vernissage

Kategori: Allmänt

Jag börjar känna mig riktigt kulturell som fått gå på vernissage två gånger på mindre än en vecka.  :)
Den senaste var i Klippans konsthall där våra ES-treor som läser bild och form ställer ut sina alster.
Maken (=programmets rektor) höll ett litet fint invigningstal och jag tog med turismelever för att titta.
Visst är de duktiga!!!
Och denna utbildning vill politikerna i Klippans kommun lägga ner!?!?!?
Nu är det i alla fall helg och vi försöker bota åksjukan efter förra veckans berg- och dalbana där vi slitits mellan hopp och förtvivlan om ES-programmets framtid från dag till dag.
Solen skiner och vi planerar att titta på fina gamla ting i Helsingborg i eftermiddag. :)
En underbar helg önskar jag er alla!

Återbesök i min hemstad

Kategori: Allmänt

När bussen lämnade Klippan i morse regnade det men när vi anlände till Halmstad hade det blivit uppehåll. Under dagen blev vädret bara bättre och framåt eftermiddagen var det strålande solsken. Även detta år blev det alltså en lyckad exkursion/utflykt både för mig och för eleverna.
Besöket inleddes som vanligt med att jag släppte lös ungdomarna på en stadsvandring. Själv strosade jag runt lite och hamnade som vanligt här:
En fika i härlig miljö får man inte missa när tillfälle ges.
På väg tillbaka gick jag förbi världens minsta ostbutik:
Kanske tur att den inte var öppen - ostlukt i bussen hade nog inte blivit så populärt...
Under eftermiddagen tittade vi på olika strandmiljöer bl.a. sand och klippor i Tylösand.

En kvinnlig förebild

Kategori: Allmänt

Det finns en kvinna jag alltid sett upp till och beundrat mer än alla andra!

Hon har varit gift med min älsklingsmorbror och är mamma till min bästiskusin.
När jag var barn tyckte jag att hon alltid luktade så gott och att det var mycket spännande att i smyg prova hennes fina högklackade skor.
När jag var ung vuxen var hon alltid så välkomnande när jag kom på besök och hon hade en otrolig förmåga att fixa fram något ätbart trots att det inte alltid fanns så väldigt mycket i skafferiet att laborera med. Under svampsäsongen lärde hon mig mycket om vad som var gott och ätbart i skogarna utanför Sigtuna där de då bodde. Hon, tillsammans med kära morbror, hade också skapat ett fantastiskt hem där jag gärna gick runt och tittade på alla vackra ting och njöt av atmosfären. Jag tror att det är de som, mer än några andra, präglat min syn på vad som är vackert!
Nu när jag är fullvuxen tänker jag på denna kvinna med stor beundran för det hon åstadkommit under sitt 78-åriga liv. Igår var det vernissage i hennes ateljé på Torngatan 1 i Helsingborg:
Vill ni veta mer om denna fantastiska kvinnas konstnärskap kan ni läsa här och här och här och här.

En liten lista

Kategori: Allmänt

DAGENS VILLe HA: choklad som jag lyckades avstå ifrån.
DAGENS KLÄDSEL: jeans, tunika, kofta och sandaler
DAGENS SMINK: väldigt lite; mest mascara
DAGENS FRISYR: ingen
DAGENS HÄNDELSE: Brandbilar som passerade genom byn och fortsatte ut på Oceanen (en lång rak väg som är en av de fyra som leder till/från denna knutpunkt på Kullahalvön)
DAGENS LÅT: Vårvindar friska

DAGENS PLANER: fungerade hyfsat
DAGENS SAKNAD: chokladen jag inte köpte
DAGENS DUMMASTE: "jag tog inte med min bok - kan du kopiera sidorna vi ska läsa åt mig?" Vad tror ni jag svarade? Jo, att: "har du inte med din bok till lektionen är det ditt ansvar och inte mitt problem. Du kan ju fråga om det är någon du kan läsa ihop med." En stund senare: "kan jag inte få låna din bok för du använder ju inte den just nu?" Jag suckar ett "Okey då". Även jag kan sätta gränser! Eller???

DAGENS SJUKA: den skrock som vissa lider av
DAGENS DROG: rödvin
DAGENS ROLIGASTE: fikarasten när jag berättade historien från förra inlägget
DAGENS FAVORIT: fredag
DAGENS KÖP: en hel kylling till extrapris som ska tillagas imorgon
DAGENS HUMÖR: rätt ok
DAGENS ORD: ha en underbar helg

En dag på Ven

Kategori: Allmänt


Att åka till Ven från Ingelsträde tar i normala fall en och en halv timme. Idag tog det mig nästan fem timmar att ta mig dit.
En orsak var att jag först åkte med maken till Klippan och sedan tog tåget tillsammans med eleverna därifrån.
Men sen gick det fel! Jag hoppade av vid Ramlösa för att byta tåg till Landskrona medan alla eleverna utom en valde att fortsätta till Helsingborg och byta där. Jag och min elev tog första bästa tåg söderut mot Malmö men upptäckte efter en stund att det inte skulle passera Landskrona utan gå via Teckomatorp. Detta resulterade i att vi fick vänta en timme i:
När vi väl kom till Landskrona hade vi missat båten till Ven.
Resten av klassen klarade sig utmärkt utan mig - de följde vår ursprungliga planering och åkte över och utförde sina uppgifter på egen hand.
Nästa båt gick en och en halv timme senare så även vi gick i land på Skånes vackraste ö framåt lunchtid. Eleven som följt mig under detta missöde hittade sina kompisar och jag pustade ut ett par timmar i solen.
Ibland blir det inte som man tänkt men det kan bli bra ändå... :)

En mycket, mycket bra föreställning!

Kategori: Allmänt

Igår såg vi sista föreställningen av Les Misérables Highlights i Klippan tillsammans med bästa vännerna.
Det blev en fantastisk upplevelse. Maken och jag som jobbar med dessa duktiga ungdomar och deras lärare dagligen börjar ju bli lite bortskämda, men trots höga föväntningar var vi helt mållösa. De är inte bara otroligt duktiga på att sjunga - de är skådespelare också! Hur kan man bara komma på tanken att lägga ner deras utbildning???

Tulpanstudie

Kategori: Allmänt

Denna otroligt vackra och hållbara tulpan har stått inomhus i vas en hel vecka! Ute i rabatten är kompisarna kvar på samma nivå som på bilden från inlägget om mammas födelsedag.

Denna vecka - en blodtryckshöjare

Kategori: Allmänt

Tack och lov att det är fredag och majsolen ler!
Estetiska programmet, som jag är arbetslagsledare och maken rektor för (han är dock inte min chef så klart), är nedläggningshotat. Så här står det i dagens tidning. Vi är många - dock mest av alla maken min -  som under de senaste veckorna jobbat oerhört hårt för att undvika det beslut som togs i måndags. I tisdags uppdagades det att all fakta inte lagts på bordet och att sifferunderlaget presenterts på ett sätt som gynnade nedläggningsivrarna. De politiska mobilerna gick på högvarv och nu kommer alltså beslutet att omprövas. Frågan är bara hur eleverna i åk 9 reagerar på artikeln i tidningen. Kommer fler att söka eller kommer de i stället att vända sig till andra "mer säkra" alternativ. Möjligheten att söka det Estiska programmet i Klippan finns i alla fall t o m 15/5.
Nu ska jag duka fram lite fredagsgott i form av småplock typ tapas. Någon energi att lägga i köket har jag inte efter denna arbetsvecka.

Glad vår!

Kategori: Allmänt


Idag har vi firat min mammas födelsedag - då är det vår på riktigt!