Iwillnevergiveup

"I can do it" cards

Kategori: Allmänt

Jag har köpt en ask som innehåller 60 jättefina kort med små tänkvärda texter. En del av dem kommer jag att citera här på bloggen. På dagens kort står det:
"I close my eyes, think positive thoughts, and breathe goodness in and out."

"Mors lilla Olle...

Kategori: Miljö

...i skogen gick."
Vill du att alla små Ollar och andra barn i framtiden också ska kunna gå i skogen så gå in och klicka här: http://www.ettklickforskogen.se/

Änglar finns!

Kategori: Allmänt

Idag har jag och dotterna gjort snöänglar:Jag är inte någon samlare, men jag gillar änglar. Hittar jag någon som jag tycker är kul eller lagom ful köper jag den.Den här är köpt i Simrishamni Helsingöri Norgei Simrishamn igenpå "Bär och grönt" i Höganäsi Vilniusoch änglarna på sista bilden har jag fått.

Gäcka vintern

Kategori: Allmänt

När jag helt planenligt tog min promenad i eftermiddags kändes det nästan som vår. Trots minusgrader och ett lätt snöfall sjöng fåglarna och vintergäcken lyste gula i rabatterna. Och ute på åkern spatserade Ingelsträdes eget storkpar!


Hälsodag för kropp och själ!

Kategori: Allmänt

Det är fantastiskt lyxigt att ha lov! Speciellt så här mitt i en lågsäsong när det inte är en enda storhelg i sikte som kräver förberedelser och genomförande. Det är visserligen jätteroligt med jul, påsk osv men just det här lovet kan jag använda till att komma ikapp med allt jag inte hinner annars.
Dagens tema är kropp och själ. Förutom morgonens gympapass har jag gått igenom flera av de tips jag skrev om i bloggen den 6/2. Dessutom har jag bakat två "spalimpor" och när de är klara planerar jag att ta en promenad och därefter en skön stund på spikmattan.
Ikväll blir det myskväll med film och tilltugg.

Granngårds

Kategori: Allmänt

När dottern och jag gick "storkarundan" idag passade vi på att slinka in på en loppis som ligger här i byn. Jag har bott i Ingelsträde i snart tre år men aldrig varit där tidigare. Återbruket som stället heter var en trevlig upptäckt! Förutom traditionella loppisfynd såldes tyger, smycken och annat som innehavaren tagit hem från Afrika. Vinsten från försäljningen går till barn i Tanzania.

Om ni är nyfikna och vill läsa mer kan ni klicka HÄR!

Nu börjar det!

Kategori: Allmänt

Fuchsiasäsongen är i full gång för våra vänner! Och så fort det blir mildväder ska vi ta in våra plantor i uterummet så att de kan vakna upp inför den annalkande våren.
Den här veckan har vi lov och nu kliar det verkligen i fingrarna för att få sätta igång och klippa ner och pyssla om alla krukväxterna. Det här är den bästa tiden på året tycker jag - när man har allt framför sig!
Så här långt har våren kommit hos oss i Ingelsträde:

Alla hjärtans dag!

Kategori: AllmäntDen här tulpanen ger jag till ER alla läsare, som ger mitt liv ett extra litet guldstänk! Kram på er!

Med en enkel tulipan....

Kategori: Allmänt... gratulerar jag mig själv - jag klarade tentan! Detta innebär att jag nu har 7,5 färska poäng i Geologi. Den kurs jag läser under våren handlar om Naturkatastrofer och verkar minst lika intressant som den jag läste om klimat i höstas.

Se

Kategori: Allmänt

Bjudna och objudna gäster

Kategori: Allmänt

Igår hade vi bjudit hit några gäster. Det händer inte säskilt ofta - mest pga att vi varken känner att vi hinner eller orkar efter slitsamma arbetsveckor. Men ibland är det väldigt trevligt att ställa till med "fest". Den här gången hade jag planerat en idotsäker meny. (Mina trogna läsare minns kanske mitt totala fiasko med den brända såsen för ett knappt år sedan?) Jag tillredde i lugn och ro en gryta med oxkött, chili och choklad. Den blev mustig och lite lagom het! Som dessert hade jag gjort pannacotta. Enkelt och gott. Kaffet tog vi i uterummet och då rörde sig samtalet bl a kring växter. Två av gästerna var bekymrade över sin citrusplanta som drabbats av sköldlöss vilka verkade omöjliga att bli av med. Jag påstod då att vi aldrig haft ohyra på vår citrus, men kunde själklart inte låta bli att kolla lite extra imorse när vårsolen lyste upp bladen. Ve och fasa! Vår citrus hade också blivit angripen av dessa äckliga små djur. Så idag har jag tvättat bort dem med såpa. Hoppas verkligen att vi blir av med detta elände!

Jag glömde...

Kategori: Allmänt

Kom på att jag har ett tips till som jag vill dela med mig av:
5) Smörj in händerna ordentligt i kaffesump. Skölj dem sedan noga annars blir allt du tar i svart och kletigt. Händerna blir alldeles mjuka och lena (säger en av mina kollegor i alla fall...)

Man tager vad man haver

Kategori: Allmänt

Igår träffade jag min "bästis" - en tjej jag känt väl sedan vi båda bara var 10 år. Redan då var vi rätt olika på många sätt. Hon var ordentlig och skötte sig bra i skolan medan jag var ute och slarvade och struntade i både läxor och lektioner. Trots det hade vi otroligt roligt tillsammans och delade det mesta av sorg och glädje. Så är det än idag! Vi träffas tyvärr alldeles för sällan men när vi gör det pratar vi om allt och tiden bara flyger iväg.
Gårdagens samtal rörde sig mest om tunga saker i livet så som bekymmer om barn och föräldrar. Men lite fnitter och tjejsnack hann vi också med. Självklart kom vi då in på ämnet rynkor! Jag har aldrig hållit på och smörjt in mig med olika sorters krämer särskilt mycket vilket nu börjar synas. Min "bästis" har däremot gjort tvärt om och har fortfarande slät persikohy. Hon fick mig att lova att åtminstone köpa en ögonsalva och det har jag faktiskt också gjort. Men jag nöjde mig med den billigaste som Apotekt har att erbjuda. Är lite för snål för att lägga flera hundra kronor på något som jag aldrig får veta om det verkligen gör någon nytta.
Däremot tror jag på de gamla beprövade knepen:
1) Blöt tepåsar i vatten och krama sen ur dem. Låt dem ligga i kylskåpet och så de blir kalla innan du lägger dig ner på en skönt ställe och sedan lägger tepåsarna på ögonlocken. När du vaknar är du pigg som en mört och har ögon som ett rådjur.
2) Blanda olivolja och honung som du sedan smörjer in ansikte och hals med. Lägg dig ner och vila som ovan tills kletet stelnat. Tvätta bort det innan du går ut bland folk.
3) Ta resten av oliv - och honungsblandningen och rör i en äggula. Har all blandning tagit slut - blanda ny. Massera in geggan i håret och packa in hela huvudet (täck dock inte ansiktet) med en plastpåse. Gör sedan en turban av en mellanstor frottéhandduk och sov på saken. Skölj ur håret och låt det torka innan du lämnar hemmet.
4) Blanda grovt salt med olivolja och kryddor exempelvis timjan och rosmarin. Gnugga hela kroppen och du blir ren, mjuk och doftar lätt kryddigt.

Avslutningsvis citerar jag en kollega som nyss uttalade förjande kloka ord så här inför helgens aktiviteter - "bra sås reder sig själv" :)

Senaste nyhetsmailet från "min" Nia

Kategori: Allmänt

Nia är......  

När jag hade fyllt 50 och började jag känna mig stel, tung och trött, funderade jag mycket på vad jag kunde göra för att må bättre. En kusin till mig tipsade om Nia och nu har jag snart hållit på i ett år. Efter att ha \"skolkat från gympan\" i 40 år hittade jag ett sätt att träna på som jag mår bra av både till kropp och själ.
Även om jag inte gått ner i vikt som jag hoppats har min figur blivit snyggare. Jag har också fått bättre självförtroende och en större självkänsla. Den lättsamma och tillåtande atmosfären tillsammans med Jonnas engagemang gör Nia-kvällarna till ett både kroppsligt och mentalt lyft för mig. Och det härligaste av allt är att jag blir så himla glad! Nia är det bästa som hänt mig på mycket länge!
- Gunilla Sandberg
 
fler berättelser kommer att publiceras i kommande nyhetsbrev. Skriv gärna om Din upplevelse och skicka till info@niajonna.se  
http://www.anniann.de
För dig som vill arbeta med Nia eller som vill fördjupa dig extra i Nia som rörelseform finns möjligheten att utbilda dig över hela världen. Det första steget i utbildningen är vitt bälte, Nia White Belt. Det är en sju dagars intensiv utbildning. I Europa finns Ann Christiansen, Nia Black Belt Trainer, som utbildar nya instruktörer. Ann är med sitt starka engagemang och långa erfarenhet en av de som mest aktivt driver utvecklingen av Nia i Europa.
Nästa tillfälle:
GÖTEBORG 20-26 Mars

http://www.youtube.com/watch?v=1VeiWGtZv50

Ann Christianssen
sinnenas söndag
på Nia-studio

den 8 februari börjar sinnenas söndag på Nia-studio i höganäs
varje söndag kl.11, hela våren kommer Du att kunna fördjupa Din erfarenhet och upplevelse med Nia. Vi kommer att leka med Nia-technique utanför den vanliga Nia-klassen.
Håll utkik i kalendern , så ser Du vilket fokus som kommer

sinnenas söndag är öppen för alla, ingen erfarenhet behövs för att kunna deltaga. pris 150.-

hjärtligt välkommen!
Jonna Beldt
nia blackbelt licensed teacher  
www.niacenter.se
GRATTIS STOCKHOLM!!!
Nia Orange Center
på skeppargatan 28 Östermalm, finns nu Stockholms Nia-center. Isabella, Petter, Åsa, Marcel och Sabine är alla Nia-instruktörer som nu ger Stockholmarna en möjlighet att uppleva Nia - ett Unikt och Annorlunda träningskoncept. Stort Lycka till!

 
En kraftfull träningsupplevelse!
Nia's Fem Utvecklingsstadier är ett system baserat på fem stadier av människokroppens utveckling. Embryo, Krälande, Krypande, Stående och Gående. När vi praktiserar detta med medvetenhet i våra vuxna kroppar har dessa stadier kraften och möjligheten att kunna optimera rörelseförmåga, funktion och välbehag i din kropp
- på Sinnenas Söndag den 8 februari! kl. 11.00

 
 

Lökigt

Kategori: Allmänt


                                                                                       

Jag älskar vitlök! Tyvärr har denna delikatess ofta börjat gro så här års och då får den en lätt metallisk bismak. Är det någon som har ett tips på hur man kan hantera detta lilla problem?
Dagens veggi-söndagsmat blir i alla fall en lökpaj som jag spetsat med vitlök trots att det inte ingår i orginalreceptet.