Iwillnevergiveup

Inaktivt

Kategori: Allmänt

Det händer inte mycket varken här på min egen blogg eller på de flesta av de bloggar jag läser. Dessutom fungerar inte Bloglovin...

Till råga på allt är jag trött och matt på grund av en förkylning som drabbat mig. Inte kul alls nu när det är lov och vi snart ska åka till Paris och hälsa på "minstingen".

Jag försöker dock hålla humöret uppe med hjälp av diverse njutningar för både kropp och själ. Igår utnyttjade jag min födelsedagspresent från sambon och just nu har jag packat in håret och satt på extra varmvatten för ett bad. Dessutom dricker jag diverse häxbrygder, äter pollen och vitlök samt tar alla piller jag kan hitta som kanske kan råda bot på detta virus.

Jag tänker inte bli snuvat på höstterminens enda tillfälle till rekreation och återhämtning!

Fika rätt

Kategori: Miljö

Mumsigt

Kategori: Miljö

Nyss tittade jag in på vår lokala nättidning och hittade det här middagstipset.

Själv är jag inte vegetarian men ska verkligen prova - visst ser det gott ut!

Sen läste jag det här. En sådan rubrik gör mig verkligen peppad att fixa något gott och nyttigt att äta. Tur att det snart är helg igen. :)

Med blommor och blader

Kategori: Allmänt

Så här fint blev jag uppvaktad när jag fyllde år tidigare i veckan! :)

Jag har levt loppan hela helgen!

Kategori: Allmänt
Här ser ni några av mina senaste fynd. :)

Frost

Kategori: AllmäntNär jag vaknade i morse hade frosten krupit ända in på husknuten.

Den här helgen sköter jag byn loppis - bilder kommer senare.

Friskvård

Kategori: Allmänt

Med anledning av den forskning som presenterades häromdagen väljer jag idag följande citat av Thomas Edison:

" Framtidens läkare kommer inte att ordinera medicin. De kommer att få sina patienter att vårda sin kropp, äta rätt och intressera sig för vad som orsakar sjukdomar och hur man förebygger dem. "

Fortfarande hundra år senare forskas det på området och vi proppar i oss massor av piller och lever ganska osunt - så även jag.

Ikväll ska jag plocka fram ett gammalt favoritrecept. "Balsamfilé" tillagas av fläskfilé, champinjoner och spenat garnerat med pinjenötter och ackompanjerat av en cremefraichsås smaksatt av balsamvinäger och vitlök. Till detta serverar jag pasta och tomatsalsa. Och dessutom ett glas gott rött vin såklart! Till dessert blir det kanske en bit mörk choklad. ;)

Trevlig fredagkväll på er allihop!

Mera dansband

Kategori: Allmänt

Årets dansbandkamp kommer att bli dyr för oss om både Donnez och Willez går vidare. Vi kommer ju självklart att rösta på båda banden, eftersom de flesta musikerna är eller har varit elever på vår skola.

Idag var det Willez tur att spela på "Torget" och här kan ni läsa vad HD skrev.

Bilder från igår

Kategori: Allmänt

Det var många människor som kom till Malmö arena igår när "Star for life" hade ordnat en gala för att samla in pengar för att förhindra spridning av HIV/Aids bland ungdomar i Sydafrika.En stor kör bestående av elever från olika skolor i Sydsverige stöttade artisterna på scen. Från vår skola kom ett femtiotal ungdomar.Elever från Sydafrika sjöngdansadeoch underhöll.För många i publiken var nog Måns Zelmerlöw kvällens höjdpunkt.

(Bilderna i det här inlägget är tagna av Madeleine Nilzon - en av vår skolas "Star for life"-kontakter.)

WOW!!!

Kategori: Allmänt

Härlig höstdag

Kategori: AllmäntBästisväninnan kom på besök idag och vi åt brunch på altanen tillsammans.
Därefter begav vi oss in till Höganäs museum och tittade på en riktigt humörshöjande utställning.
Jane Bark var ett okänt namn för mig till för några veckor sedan, men när jag såg denna utställning kände jag igen mycket av hennes bilder från min ungdom.
Som tex den här livsbejakande "gottesnuskaren".

Mera obalans

Kategori: Allmänt

Det är inte bara mellan det jag gör och det jag vill göra, som det är dålig balans i mitt liv.
Även min kropp är i obalans och det tycks bara bli värre med åren. Jag tänker på förhållandet mellan fett, fukt och bristen på dessa båda.

Jag har tidigare skrivit om att jag inte använt speciellt mycket krämer och sådant, men det har jag tvingats ändra på nu när jag blivit en riktig torrkärring. Håret är torrt och risigt trots att jag försöker tvätta det mer sällan än tidigare och alltid använder balsam eller inpackning. (Får väl göra en blandning av olivolja, äggula och honung och smeta in i kalufsen till helgen.)
Jag använder numera även näsolja, ansiktskräm, ögonkräm, läppbalsam, nagelbandsolja, handkräm, intimolja, fotkräm och kroppslotion. Det mesta av detta smetar jag in mig i före läggdax och känner mig därmed hal som en ål när jag drar täcket över mig.
I samma takt som mitt yttre torkar in lagras fett (och vissa dagar även vätska) inne i kroppen. Och även om jag verkligen försöker leva ganska sunt verkar det helt omöjligt att bli av med överskottet nu förtiden. Förr räckte det att dra ner på det mest onyttiga och äta lite mindre så rasade kilona av mig lätt som en plätt. Nu blir jag jätteglad om jag lyckas jobba bort ett par hekto i veckan. Det känns inte rättvist!

Sticka grovt fett

Kategori: Allmänt

Som en kommentar till mitt förra inlägg kan jag berätta att jag bestämt mig för att försöka komma igång med att sticka igen. Det är lagom kreativt för att jag ska orka hålla på med det på kvällarna efter jobbet. Dessutom är det roligt och ganska avkopplande. Imorgon ska jag besöka garnaffären och se vad de har som verkar kul.

Aha!

Kategori: Allmänt

När jag satt i bilen på väg hem från skolan idag förstod jag plötsligt vad som menas med balans i livet.
Det talas ju ofta om det i feelgood-sammanhang. Jag har nog aldrig funderat så mycket på vad som egentligen menas med uttrycket - mest tänkt på det i termer av tid. Dygnets timmar uppdelade i ett cirkeldiagram där alla aktiviteter ingår med en hyfsad fördelning mellan arbete och vila.
Jag känner ofta att jag skulle vilja ha mer tid till att uppleva årstidväxlingarna, till att göra en massa kerativa saker, syssla med ting istället för människor osv. Men så tänker jag att det skulle bli tråkigt att bara gör det också. Att få rå sin tid och göra vad man vill kanske leder till att man aldrig kommer ur tvåans växel och ändå inte gör allt det där man drömmer om och längtar efter.
Var sak har ju sin tid sägs det - nu är jag yrkesverksam och om några år är jag pensionär...
Det som gick upp för mig är att det sättet att leva inte alls är bra balans för mig! Jag skulle verkligen vilja göra flera olika saker NU!
Balans för mig skulle vara att jobba i skolan 2/3 dagar i veckan, jobba med vackra saker 2/3 dagar och vara ledig för annat 1/2 dagar. Alltså inget cirkeldiagram utan ett nästan oöverskådligt långt stapeldiagram.
Hade mitt liv sett ut så skulle jag troligen kunna stå ut med att ha "semestertjänst" och inte behöva ett helt sommarlov för återhämtning. Jag skulle kanske t o m kunna fortsätta jobba tills jag blir 70 förutsatt att jag är frisk och kry.
Tyvärr faller detta för min del, som för så många andra, på ekonomin. Alltså fortsätter jag jobba heltid och hoppas att jag får vara frisk, så jag ska kunna göra allt det andra jag drömmer om när jag blir pensionär. Men det blir säkert en och annan trisslott för "plötsligt händer det" kanske...  ;)

Jag har det bra!

Kategori: Allmänt

Kommer hem på fredag och är trött precis som alla andra. Lägger mig på spikmattan en stund och sätter mig sedan här vid datorn.
I köket håller sambon på och skramlar med grytorna - det blir visst något med lax som är min älsklingsmat.Och på facebook hittar jag både London- och Parisdottern för ovanlighetens skull. :D