Iwillnevergiveup

Picknick

Kategori: Allmänt

Idag var vädret alldeles perfekt för en utflykt, så vi styrde bilen till Arild.
Där packade vi upp vår medhavda matsäck och tände grillen. (Ja jag vet att det är miljövidrigt med engångsgrill).
Medan korven stekte passade sambon på att se ut över nejden.
Så här vacker är utsikten mot Bjärehalvön.
Själv passade jag på att njuta av vågskvalpet och molndansen på himlen.
Nu är vi hemma igen - fortfarande mätta efter en bastant måltid och en lättjefull eftermiddag.

Ett tecken

Kategori: Allmänt

Vår passion inte bara blommar - den bär frukt också!Vad kan detta betyda? ;)

Titta en älg!

Kategori: Allmänt

Här nere i södra Sverige ser man ofta både rådjur och hjort, men ganska sällan älg. Alla de gånger vi haft besök från London och gästerna velat se en älg (de tror ju liksom att det hör till när man är i Sverige), har de blivit besvikna på denna skygga konung. Men idag hade sambon och jag tur när vi passerade en fjolårskalv som stod och tuggade en bit från vägen:Vi var på väg till mina föräldrar norr om Halmstad och spanade egentligen efter Hallands landskapsblomma - ginst. Men den är kanske redan utblommad...

Premiärbesök

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft besök av sambons barn och barnbarn. Jag fick bekanta mig lite med det senaste tillskottet i barnaskaran. :)

Törnrosa

Kategori: Allmänt

Alla som har någon form av plattläggning i sin trädgård, vet att det är stört omöjligt att hålla skarvarna rena utan gift. Därför låter vi vissa växter istället gifta sig med plattorna. För några år sedan började sambon vårda ett vildrosskott som letat sig upp mellan två plattor framför vårt hus. I början var det svårt att låta bli att trampa sönder den, men nu har den vuxit till sig så att den klara sig t o m från mina felsteg. Och jag är så glad att han bestämde att denna underbara lilla varelse skulle få leva och etablera sig hos oss.Som ni ser är den inte ensam - den har fått sällskap av en övervintrad pensée också. De är så vackra ihop!

Midsommar

Kategori: Allmänt

I måndags firade vi sommarsolståndet med grillat vildsvin och välsmakande rödvin.
Idag firar vi midsommar med sill, potatis och snaps. Lika svenska menyer båda två, men ifrån lite olika tidsepoker.


Enligt den kristna traditionen firas midsommar till minne av Johannes Döparens födelse. Vad han och Moses har gemensamt (mer än att båda nämns i bibeln) vet jag inte, men vår blommande  Moses brinnande buske är så vacker så den får bli symbolen för den här underbara dagen ändå: 


Nej

Kategori: Allmänt

Jag drömmer inte om att bli astrolog, men tiden är inte heller oviktig...

Gräsänka

Kategori: Allmänt

Alla kan se att sambon inte varit hemma senaste veckan - gräset är kämpehögt. Men ikväll kommer han hem efter att, tillsammans med sin dotter, ha varit i Sydkorea för att hämta ett nytt barnbarn. Det ska bli skönt att få hem honom och spännande att träffa den nya familjemedlemmen så småningom!.
Faktum är att hela vår trädgård är ovårdad just nu. Om vädret tillåter kommer vi med all sannolikhet att ta itu med detta imorgon dag.

Nyfikna?

Kategori: Allmänt

Här kommer nästa ledtråd till gåtan om mina framtidsplaner. Efter inlägget den 14/6 fick jag frågan om jag ska bli rockstjärna. Det ska jag inte så gissa på ni.

Utlandsresa

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit så mycket utomlands som man kan utan att lämna Sveriges gräns. Jag har varit i Malmö.
Sonen och jag har strosat runt i Folkets Park där vi tittat på kängurur och sköldpaddor ackompanierade av bakgrundsljudet från vuvuzelor. Vi har också upplevt dofterna av kryddgrönt och jordgubbar på Möllan och sett på när torgförsäljarna plockat ihop sina marknadsstånd för dagen. Solen sken och gav oss en lätt solbränna och inte ett ord svenska kunde höras. (Malmöitiska räknas ju inte dit...) Till lunch åt vi varsin välsmakande falafel.
Mitt besök avslutades med shopping hos ÖZEN  All Frukt där jag bla köpte Mammutoliver, Nigellafrön, Ambapulver, Sumak och Mangosatan (fast där hade de nog stavat fel på infoskylten).
Som ni ser har dagen innehållit allt man kan önska av en riktigt lyckad semesterdag.

Äntligen

Kategori: Allmänt

Efter en osedvanligt slitsam vårtermin har vi nu äntligen sommarlov! Tyvärr kommer troligen hösten att bli ännu värre, men det ska jag försöka att inte tänka på förrän tidigast den 12 augusti.

Planerna för de närmaste dagarna präglas mestadels av sociala aktiviteter. Sedan hoppas jag på en underbar juli med växlande väder. Jag vill kunna fixa både i trädgården och inomhus. Men självklart också sola och bada.

I slutet av sommaren åker jag till Londondottern som då väntar sitt andra barn. I övrigt vill jag nog resa så lite som möjligt tror jag.

Bloggvärlden tittar jag säkert in i då och då - mig slipper ni inte så lätt. ;)

GLAD SOMMAR!


Framtidsdrömmar

Kategori: Allmänt

Äntligen vet jag vad jag vill göra när jag blir stor!
Jag menar alltså när jag är tillräckligt gammal för att lämna skolans värld. Ännu vet jag inte när jag kommer att bli skolmogen, men jag ger min dröm näring - både mentalt och materiellt och det gör mig lycklig. Mina allra närmaste känner till mina planer, men ni andra får vänta ett bra tag till. ;)

Här får ni en första liten ledtråd:Vernissage

Kategori: Allmänt

Idag var vi inbjudna till Ulf Ekberg som just nu har en jättefin utställning på museét i Trelleborg.
Vi kände oss mycket hedrade!

Här kommer bilder på några av våra favoriter:

Och ikväll blir det mat och mingel hemma i konstnärens ateljé.

Den som sig i leken ger...

Kategori: Allmänt

Haha, jag fångade fotografen som förföljde oss (som tur är lyckades jag själv hålla mig undan) på bild:Jag är villkorligt frigiven

Kategori: Allmänt

Det innebär att den grupp jag varit mentor för de två senaste åren har lämnat skolan idag. Jag har alltså inga speciella elever att tänka på och oroa mig för under sommaren. JAG ÄR FRI!!! Men till hösten får jag en ny grupp i årskurs ett att tampas med.

I sitt tacktal idag sa de att "jag varit lite jobbig ibland men också som en extramamma för dem". Och visst blir vi lärare lite som extraföräldrar för våra elever. De tillbringar ju stor del av sin vakna tid i skolan - kanske nästan mer än hemma med tanke på alla fritidsaktiviteter och kompisumgänge som de har i den åldern. Och under två/tre år hinner man bygga upp ganska starka relationer. Så det känns lite kluvet med den  nyvunna friheten.Så här påstår de att jag ser ut när jag tänker - två fingrar i näsan. Kan förstå att de tycker det ser jätteroligt ut men det bjuder jag på!

Skoltrötta

Kategori: Allmänt

Det är minsann inte bara eleverna som är trötta efter ett läsår - även vi i personalen är rätt slutkörda.
Följande utspelade sig i Klippans centrum idag vid lunchtid: Sambon och jag (som båda jobbar på skolan) gick till Gästis och åt eftersom det inte serverades någon skolmat idag. Efteråt skulle han till banken, och eftersom byn inte är särskilt stor bestämde jag mig för att gå tillbaka. Efter en halvtimme fick jag ett förvirrat sms där han skrev: "är du på skolan eller har jag glömt dig någonstans?" Jag skrattar fortfarande när jag tänker på det!

Den blomstertid nu kommer

Kategori: AllmäntIdag är det avslutning för våra ettor och tvåor och imorgon "går treorna ut".
Jag önskar er alla ett underbart sommarlov! KRAM PÅ ER!

Senaste bröllopet i släkten

Kategori: AllmäntÅh, så fina de är!

Vad är en bal på slottet...

Kategori: Allmänt

jämfört med en på Dunkers i Helsingborg???Efter en kall, blåsig och regnig dag (Hbg fick mest regn i landet idag med 31 mm) klarnade det upp lagom tills våra treor samlades inför kvällens studentbal. Här kommer lite bilder på några av mina fina elever, vackert uppklädda - i vissa fall nästan så fina att jag knappt kände igen dem. ;)

Flera före detta elever fanns också med i "publiken" vilket satte extra guldkant på denna förtrollande kväll.

Sommarklokt

Kategori: Allmänt

Idag har jag, liksom förra helgen, jobbat på byns loppis. Vädret har varit underbart och besökarna få, så jag har mest suttit utomhus och läst. I min mindfulnessbok hittade jag bl a denna kunskap: Försök inte bli expert inom något område. Då finns det risk att du slutar upptäcka nytt. Håll dig hela tiden på forskarstadiet och njut av att inte veta allt.
I morse upptäckte jag denna fantastiska blomma i trädgården!

Tredje gången gillt...

Kategori: AllmäntLäsårets tredje och sista utflykt gick till min barndomsstad. Det är fortfarande lika trevligt att komma till Halmstad, fastän det är över trettio år sedan jag flyttade därifrån.

Jag har gjort en stadsvandring med uppgifter som eleverna brukar få lösa. Under tiden strosar jag runt lite och tar en fika.Jag är en hallänning som bott runt om i Sverige och trivs i Skåne! :)