Iwillnevergiveup

Ett dilemma

Kategori: Allmänt

När jag läser den här intressanta artikeln i HD fylls jag av blandade känslor.
Glädje över att man försöker göra våra städer vackrare, nyttigare och mer hållbara. Men jag känner mig också bekymrad över hur vi ska kunna hålla landsbygden levande. I Sverige är urbaniseringsgraden 85% och vi har ännu inte hittat något bra sätt att förflytta oss från staden ut på landsbygden utan att släppa ut växthusgaser i atmosfären.
Vi måste alltså jobba för en hållbar värld och inte bara en hållbar stad!!!

Underbart

Kategori: Allmänt

Vilket fantastiskt sensommarväder vi har! Soligt och lagom varmt! Helt underbart!!!
Idag har maken fortsatt med sitt målarprojekt och jag har fixat lite i trädgården. Nu förbereder jag mig för en ny arbetsvecka.


Luktar illa

Kategori: Allmänt

Igår var vi bjudna på surströmmingsfest hos Karin kusin och hennes Kenny!
Oj, vad gott det var! Men idag måste jag tvaga mig noga för doften sitter i varenda por i min kropp. ;(

 
Mina fina tjejkusiner!
 
 

Gardening

Kategori: Allmänt

 
Efter förra veckans oväder ägnar vi stor del av helgen åt att snygga upp i trädgården.
 
 
Pelargoner tycker inte om regn och blåst men efter att jag plockat bort allt visset ser de ut att kunna pryda "däcket" ett tag till.
 
 
Dessa djur trivs dock som fisken i vattnet!
 
 
Vilket resulterat i att vår fina krasserabatt ser hemsk ut. :(
 
Imorgon kommer våra elever så när jag inte är i trädgården förbereder jag mig för att ta emot dem på bästa möjliga sätt inför det nya läsåret. Jag ska vara mentor i årskurs ett och undervisa i flera nya kurser. Dessutom ska jag ha undervisning på en skolenhet jag aldrig tidigare jobbat på. Så det känns lite nervöst... 
 
 
 

Sensommar

Kategori: Allmänt

 
Nu när trädgårdssäsongen börjar gå mot sitt slut kan man konstatera att vissa växter börjar gå tillbaka medan andra befinner sig på sin höjdpunkt eller t o m har den framför sig. 
Krassen blommar visserligen fortfarande men bladen är hårt angripna av larver, vissa liljor har blommat ut men ersatts av andra och den vita mjölkörten har blommat fint och länge men börjar nu chansera.
Amplarna vid entrén som jag fyllde med både skott från inomhuskrukväxter. lobelior och luktärtsfrön i våras har blivit precis så vildvuxen och charmig som jag hoppades. Luktärter har vi på flera ställen i trädgården och de blommar frodigt och sprider underbar doft omkring sig.
Solrosorna har ju nyligen börjat blomma och de vinterhärdiga hibiskusarna står ännu bara i knopp. 
Förra veckan besökte vi som sista sommarlovsaktivitet  Tirups örtagård där vi både fikade och inhandlade en ballongklocka, två murrevor och en julros. Hoppas de hinner etablera sig innan frosten kommer!
Vilken växtsäsong vi har! Angreppen från skadeinsekter har varit ovanligt små i år vilket gör att man kan glädjas extra mycket och dessutom slipper ens tänka tanken på att sprida gift i trädgården. 
Nu ser vi fram emot att snart få börja "hösta". Och självklart har vi nya små planteringsprojekt på gång. 
 

Sista sommarlovsdagen

Kategori: Allmänt

Jag känner mig som vanligt rätt kluven inför skolstarten.
Det har varit ett bra sommarlov på många sätt men nu känner jag mig både lite rastlös och samtidigt orkeslös. Barnbarnen har åkt tillbaka till London och värmen suger ut all min energi. Det känns dock väldigt osäkert och rätt otryggt med alla förändringar som är på gång på skolan, men samtidigt kanske det är lika bra att komma igång och ta sig an de nya utmaningarna...
 
Njuter denna dag av solrosorna i trädgården! :)
 
 

Trädgårdspärlor

Kategori: Allmänt

 
Just nu är det liljorna som skapar mest fägring åt vår trädgård!
 
 
Men även krasserabatten som maken (numera kallad Freddie Monet) skapat
 
 
och mina senaste loppifynd pryder sin plats. :)