Iwillnevergiveup

Rak i ryggen som en fura

Kategori: Allmänt

Jag har länge varit nyfiken på MBT skor. Det sägs ju att de är bra för ryggen och att man får både snygg hållning och rumpa. (Själv skulle jag bli glad om jag fick en rumpa att tala om överhuvudtaget.) Men så är det ju tyvärr så att de där skorna inte är särskilt snygga och dessutom är de svindyra. Så därför har jag inte ens gått in i en affär och provat dem. Men så i fredags kom jag att prata med en kollega som hade ett par oanvända stående hemma och i morse när jag kom till skolan stod de på mitt skrivbord. Jag testade dem direkt och blev störtförälskad. Det känns ju som om man svävar fram som på mjuka moln högt uppe i skyn! Jag har fått löfte om att låna dem ett tag för att känna efter hur de känns att gå i så nu "rullar" jag fram i varenda steg jag tar. Om jag bestämmer mig för att lägga 10 % av en månadslön på ett par egna MBT skor kommer det att bli ett par ämnade för promenad - i andra sammanhang vill jag ha lite snyggare på fötterna.

Söndagspromenad

Kategori: Allmänt

Både denna och förra helgen har vi varit riktigt duktiga! En timmes promenad både lördag och söndag. Det är fortfarande lite halt på vissa ställen men idag var det både plusgrader och dagsmeja så nu ska man snart kunna ta sig fram utan att riskera benbrott. Idag var det dessutom vindstilla och sol så vi kunde njuta av havsluft och tångdoft vid stranden i Domsten.Är jag en passionsdödare?

Kategori: AllmäntJag fick en sådan oerhörd lust att locka fram våren genom att börja klippa ner växterna idag, men när man väl börjar finns det stor risk att det blir lite för mycket...
Frågan är om den här passionsblomman kommer att överleva?

Det skriar i skyn

Kategori: Allmänt

Plus fem grader och snötäcket drar sig tillbaka och blottar en grön gräsmatta!

Idag blev det frukost i uterummet till musik av kanadagässen som plogade sig fram över himlen. Kommer det lite sol under dagen tror jag att vårkänslorna också infinner sig. Härligt!!!

Öppet Hus

Kategori: Allmänt

Det blev rivstart på läsåret med en 45-timmars arbetsvecka som avslutades med att skolan idag varit öppen för besökare från alla håll och kanter.Trots annonserat besök av kommunens egna kändisar var det färre än vanligt som passade på att komma till oss den här gången. Gråvädret gjorde troligen att många hellre stannade hemma under filten.Men våra duktiga elever var på plats både som värdaroch informatörer.

Tack för hjälpen alla turismelever!

Töväder

Kategori: AllmäntSnö eller tö - jag vet faktiskt inte vilket jag föredrar just nu. Det känns skönt att inte ha något val (och därmed inte behöva fatta något beslut) när det gäller vädret. En sak har jag dock gemensamt med vädergudarna! Jag har stort behov av förändring! Nu när jag varit ledig ett par veckor och energin börjar återkomma fylls jag av lust att förnya. Vet inte riktigt var jag ska börja, men det känns som om en garderobsutrensning vore en bra start.

Nu är glada julen slut, slut, slut

Kategori: Allmänt

Tystnaden är påtaglig - endast ljudet av tvättmaskinen hörs i bakgrunden.

Julen har varit mycket intensiv och rolig (för det mesta).

Julafton firade jag här hemma med C och M plus bror S. Vi hade det lugnt och skönt med mat, dryck, ett par klappar och spel.

I mellandagarna ramlade gamla pappa och fick en fraktur på lårbenet, vilket innebar mycket smärta för honom och sorg för familjen. Nu är han dock på bättringsvägen och vi hoppas att han ska bli återställd.

Till nyår anlände den lilla Londonfamiljen plus C och M med respektive. Vi firade nyår, jul och två födelsedagar i ett svep med mat, dryck, klappar och presenter ackompanjerat av diverse explosiva varor.

I pauserna har jag njutit av det lilla Livet:
Och umgåtts med Fröken F:
Resten av lovet ska jag bl. a. rensa bland mina bilder här på datorn, hälsa på de gamla och försöka fylla på lite energi inför den stundande vårterminen.