Iwillnevergiveup

Hänt i veckan

Kategori: Allmänt

Häromdagen fick jag besök av min barndomsvän och bästis. Vi hade en helmysig eftermiddag med fika och tjejsnack. Dessutom hann vi titta in här. KIB tillverkar fantastiskt vacker konst- och inredningsbetong efter eget "recept". Ägaren bor vi nästan granne med, men jag har aldrig tidigare pratat med honom och ännu mindre besökt hans butik. Dåligt av mig!Igår träffade vi våra underbara vänner H och P vid lunchtid för att sedan tillbringa dagen på Bjärehalvön. Vi inledde med en mycket god buffé på Sand i Båstad. Sedan besökte vi Formrum, Jellybean och Chokladprinsessan. Därefter åkte vi vidare till Tant Grön och innan vi lämnade Bjäre för att återvända till Kullahalvön köpte vi strutskött här.
Ni förstår säkert att vi hade en mycket härlig eftermiddag.

Idag har jag på egen hand fortsatt gårdbutiksrundan med ett besök i Varalöv.
Nu ska jag gå ner och koka närodlad potatis och steka strutsburgare. Till det dricker vi en flaska ekologiskt vin!

Skåpsfynd

Kategori: Allmänt

När jag letade efter en vas hittade jag denna vackra skål långt in i ett skåp som tillhör sambon och som jag hade glömt bort att den fanns:

Stork

Kategori: Allmänt
Igår hade vi fint besök i hästhagen bakom vårt hus. Det bor ett storkpar här i Ingelsträde. Ända sedan vi flyttade hit för tre år sedan har de förskökt "bilda familj" och i år har de lyckats. De fick två ungar i våras och den ena överlevda och är nu ute och flyger tillsammans med sina föräldrar. Storken på bilden (som sambon tagit) är dock en fullvuxen fågel.

Skånska slott

Kategori: Allmänt

Igår var vi på Krapperup och blev guidade inne på slottet. Där inne fick man inte fotografera men så här vackert är det utifrån:Idag har vi varit på Alnarp. Tyvärr glömde jag kameran hemma men parken är helt fantastisk. Dit kommer vi att åka fler gånger och då ska vi ta med både kaffekorg och kamera.

Trädgårdsinspiration

Kategori: Allmänt

Igår besökte vi Lotties trädgård utanför Ängelholm. Det var en fantastisk upplevelse! På 10 år har hon (med lite hjälp av sin man) byggt upp en trädgård med underbara rum och miljöer. Jag fick en oerhörd längtan efter att få skapa...

Turist i närområdet

Kategori: Allmänt

Även om det numera inte är ett dugg billigt att handla i Danmark, så är det tradition för oss att åka över till Helsingör nån gång emellanåt. Den här gången köpte vi svindyr ost, men fyndade en box gott vin med kort datum - vi lär nog hinna dricka upp det i tid. ;)Sambon satte sig och passade kassarna när jag kollade den sista affären före hemresan.

Gueäka

Kategori: Allmänt

När grannen skördar mer än de kan äta, brukar vi få ta del av överflödet.Ramlösagurkor:
Varva skivad slanggurka med dillkronor och senapsfrön.
Häll över en kall lag av 1dl ättikssprit, 1/2 l Ramlösa, 1/2 dl salt och 3 dl socker.
Håller ett par månader i kylskåpet.

Eko och nära

Kategori: Miljö

Såg på textv i morse att vi svenskar handlar mer och mer ekologiskt trots den ekonomiska krisen. Det tycker jag är bra!
Själv har jag nu när det är sommarledigt tagit mig tid att besöka två gårdsbutiker här i närheten. Den ena säljer kött från djur som får beta fritt på Kullaberg och den andra egenodlade grönsaker - framförallt fantastiskt god potatis.

Trädgårdsexposé

Kategori: Allmänt

Här kommer några bilder som dottern (hon är bättre på att fota än jag) har tagit på blommorna i vår trädgård: 
Djuren runt vårt hus

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en sån där dag när smådjuren svärmat i luften och krupit in överallt och det har kliat och irriterat både djur och människor. Att så små djur kan vara en så stor plåga! Jag kallar dem streck, andra kallar dem milimetrar. Vad de heter på riktigt vet jag inte. De är för små för att jag ska kunna  fånga dem med kameran men jag har fotat två andra djur som besökt oss:en slända som kom in i vårt uterum igår ochigelkotten som gömmer sig i häcken.

I tiden

Kategori: Allmänt

Det är ju väldigt inne att inreda med gamla saker och därför vill jag stolt visa upp sambons senaste fynd:en gammal kratta som fick bli ljusstakeoch en polis som flaxar i vinden.

Lite men ändå mycket

Kategori: Miljö

De "kloka herrarna" har bestämt sig för att temperaturökningen bara får bli två grader fram till 2050. Det kan verka lite, men då bör man vara klar över att under senaste istiden var det 4-7 grader kallare, så det är nästan halvvägs fast åt andra hållet.
Konsekvenserna kommer att bli påtagliga - både på gott och ont. Det här har jag skrivit mycket om tidigare ( bl a  16/3 08 och 8/9 08) och jag tänker inte upprepa mig, men kan ändå inte låta bli att påpeka faktum nu när ämnet åter är aktuellt i media.
Dessutom tror jag tyvärr inte att de kommer att lyckas nå målet...

Regnet kom!

Kategori: Allmänt

Medan ett stilla regn  föll över våra törstiga växter satte jag mig och läste en trädgårdstidning. Där fick jag en massa inspiration så när det blev uppehåll (jag hoppas på mer regn) gick jag ut och började organisera alla våra krukor med fuchsior.

I väntan på regnet

Kategori: Allmänt

Vi har inte fått en droppe regn på flera veckor, så nu ser vi verkligen fram emot den nederbörd som SMHI har utlovat inatt. De fyra senaste dagarna har jag varit vid havet och njutit av sol, men framförallt bad. Idag är det dock molnigt och lite svalare så jag passar på att fortsätta mitt städprojekt. Det är så skönt att ha tid, ork och lust att göra det ordentligt - torka med fuktig trasa i alla skrymslen och vrår istället för att fara över det värsta med dammvippa och dammsugare som det oftast blir under skoltid. Förresten så är det mest sambon som sköter det arbetet till vardags.  Han lider betydligt mer än jag gör av att det är dammigt.
Men att få det riktigt rent är en njutning, det tycker även jag.

Lata dagar

Kategori: Allmänt

I den här värmen orkar jag knappt göra någonting - inte ens blogga, så håll till godo...som ni ser är bilden tagen före badsäsongen och ni får ursäkta att det ser ut som om Skälderviken håller på att rinna ut i Kattegatt  ;)

Helkroppsdopp

Kategori: Allmänt

Idag har jag äntligen tagit årets första salta bad, i havet där Öresund möter Kattegatt. Jag har simmat runt bland sjögräs och tång i vattnet vid Kvickbadet i Höganäs . Efteråt lät jag midsommarsolen värma min kropp och sjöbrisen torka min bikini när jag låg utsträckt på sedimentavlagringarna (=sanden) som vågorna sköljt upp på stranden. ;)