Iwillnevergiveup

Allt ljus på våra elever

Kategori: Allmänt

På söndag är det premiär på årets musikal i Klippan. Arbetet pågår nu nästan dygnet runt och nerverna är på helspänn. Själv är jag ju bara marginellt inblandad med lite administrativa uppgifter, men det räcker för att jag ska bli trött och irriterad. Inte konstigt om en del av dem som slitit hårt i flera veckor brister ibland. Detta skriver jag med tanke på de kommentarer som lämnats till denna artikel i dagens HD.

Men om tre dagar är det som sagt premiär och gissa om vi köpt biljetter!? De biljetter som eventuellt finns kvar ska jag sälja på plats, före föreställningen. Jag tror nog inte det blir något svettigt arbete, vilket kanske är tur med tanke på att jag då ska vara festklädd. ;)

Ett drömjobb

Kategori: Miljö

Den här helgen ska jag jobba extra. Inte för att tjäna pengar utan för att det ska bli så himla kul. Jag ska rycka in för Ulla som har loppis här i Ingelsträde medan hon befinner sig på annan plats. Som betalning får jag rota runt bland alla prylarna hur mycket jag vill! :))

Kul att upptäcka nytt

Kategori: Allmänt

För ett tag sedan blev jag inspirerad av bloggen  Min vrå... och hittade så småningom en provapåkurs. Jag tog med mig dottern och for några mil norrut ett par kvällar och detta blev resultatet:


Egentligen hade jag hoppats att få göra något lite större, för jag är inte så bra pillgöra, men är ändå rätt nöjd. Glasfusing är en teknik jag absolut kommer att prova flera gånger.

Älsklingsfuchsian

Kategori: AllmäntMåste dela med mig av den här vackra spikfuchsian som vi fått från våra goda vänner som driver Orevads handelsträdgård i Hörby. Ni som bor i södra Sverige bör hålla ögonen öppna efter växter därifrån. Jag kan garantera att deras plantor har den bästa kvaliteten ni kan hitta .

Himlen är blå

Kategori: Miljö
Tack vare att vulkanen Eyjafjallajökull har spytt ut en massa aska, slipper vi flygplan i luften.  Självklart besvärligt för många, men det positiva är att även om vulkanen också släpper ut koldioxid, så är det inte alls lika stora mängder som flygtrafiken åstadkommer. Passa på och njut av det tomma luftrummet - den chansen kanske inte återkommer fler gånger i ditt liv.

Drömtips

Kategori: Allmänt

Har du en önskan om förändring? Berätta då om din dröm för dig själv -  skriv gärna ner den på hemligt ställe. Njut av din dröm så ofta du kan. Troligen kommer du då att styra dina handlingar och beslut i en riktning som gör att en dag blir drömmen verklighet!
Den sagan fick jag höra igår och jag vill gärna tro att den är sann.

Nuet

Kategori: Allmänt

För att få verktyg att hantera min stress, har min arbetsgivare/rektor beviljat mig fyra betalda besök hos företagshälsovården, för att jag ska få lära mig Mindfullnesstekniken. Jag har varit där en gång - det andra tillfället är imorgon. Det är faktiskt inte lätt att hålla tankarna i styr och vara i nuet! Försök själva och se hur länge ni kan "bara vara" - utan att tänka på det som varit eller det som komma skall och endast notera det som händer utan att värdera det. Några sekunder går det bra men sen skenar tankarna iväg och man får fånga upp dem igen.
Men jag har fått ett par starka upplevelser de senaste veckorna. En kväll när jag körde hem efter Niaträningen; lugn och avslappnad och ingen trafik på vägen, bestämde jag mig för att följa bilens rörelser med både kropp och själ. Det var en skön känsla att uppleva alla gupp och svängar och sakta glida fram i skymmningen utan en enda tanke i huvudet. Den senaste upplevelsen är alldeles färsk. När jag kom hem för någon timme sedan efter en intensiv arbetsdag satte jag mig ute i solen en stund. Istället för att i huvudet gå igenom allt som hänt och sagts, bestämde jag mig för att lyssna på fågelkvittret som hördes runt omkring mig. Då upptäckte jag fågelläten som jag inte visste fanns. Kvitter och snatter och drillar och knäppanden som jag aldrig i mitt 55-åriga liv tidigare hade hört. En märklig upplevelse!
När jag berättar om detta för terapeuten imorgon kanske hon inte bryr sig om att jag inte gjort hela läxan och läst de sidor i boken som hon bad mig göra. ;)

Månadens kalenderuppmaning

Kategori: Miljö

I min kalender fån Naturskyddsföreningen uppmanas alla bilägare att kolla trycket! Inte blodtrycket (vilket väl också behöver kollas emellanåt) utan lufttrycket i däcken på bilen. Rätt tryck i alla däck på svenka bilar skulle minska koldioxidutsläppen motsvarande 86 000 svenska bilisters årliga bilresande! Liten åtgärd med stor effekt alltså!

Veckan försvann

Kategori: Allmänt

Efter en mycket intensiv vecka är jag trött! Då märks det extra tydligt att bästföredatum är passerat för länge sedan...

" Nuförtiden är åldern ingen ursäkt, det är bara att göra det bästa av den här ändan av livet."  Solveig von Schoultz

Det bästa jag kan göra just nu är nog att gå en trappa ner till köket och öppna en flaska vin, sätta mig med en tidning och vänta på att den lika trötta sambon serverar mig något gott att äta. (Imorgon fixar jag mat åt honom.)Resumé

Kategori: Allmänt

Nu är Påskhelgen snart slut för den här gången. Glad har den varit framförallt därför att yngsta dottern kommit hem, efter tre månader i Spanien, och tillbringade påskafton tillsammans med brodern/sonen här hos oss.


Annat glatt har varit konstrunda tillsammans med goda vänner i sydost.

Imorgon börjar en kort arbetsvecka - det ska bli trevligt att träffa kollegor och elever igen!

GLAD PÅSK!

Kategori: AllmäntHoppas ni får en underbar helg allihop!

Kvarglömd

Kategori: AllmäntDen här katten fick jag syn på i mina föräldrars trädgård när jag var där igår - skärtosdag. Den har troligen fått stå kvar ute hela vintern under snön (eller också har någon kärring glömt att ta med den till Blåkulla). Visst ser den lite ensam och övergiven ut.