Iwillnevergiveup

Tidsfördriv

Kategori: Allmänt

1. Om pengar inte vore ett hinder, hur skulle du vilja bo då?
Då skulle jag vilja flytta vårt hus till Munka Ljungby så att jag kom närmare bussen till jobbet men ändå kunde bo kvar i det hus jag tycker så mycket om och behålla vår trädgård som blir finare och finare för varje år.

2. Vilket hantverk önskar du att du behärskade till fullo?
Alla konsthantverk! Jag önskar jag var duktig på att måla både med akvarell och olja, skulptera och dreja i lera, skapa fina bilder av fotografier, luffarslöjd, glasfusing o s v
 
3. Om du kunde få åka tillbaka i tiden, till vilken tid skulle du återvända och varför?
Då hade jag nog velat tillbaka till 70-talet eftersom Sverige då fortfarande var ganska oförstört. I alla fall på ytan...

4. Hur länge har du umgåtts med den av dina vänner som du kännt längst?
I 49 år! Nästa gång vi träffas blir om en dryg vecka. :)

5. När du träffar en ny person, hur presenterar du dig om du bara har en minut på dig?
Ungefär som min presentation här på bloggen skulle jag tro... På en minut hinner man säga ganska mycket! ;)

6. Vad gör du om du får två timmar över?
Om jag är trött blir det nog ungefär som nu - slöar vid datorn eller teven. Är jag pigg och kreativ men det regnar ute pysslar jag med något hemma t e x klipper och klistrar collage. Om vädret tillåter går jag ut och fixar i trädgården.

Nyanser av rött

Kategori: Allmänt

Nina Power ger sin bild av bakgrunden till oroligheter i fattiga stadsdelar i en mycket intressant artikel i DN. Läs den!

Många nyanser av grönt

Kategori: Allmänt

 
Jag älskar grönt och försöker suga in så mycket som möjligt av denna vackra och lugnande färg genom mina pupiller nu när den är som mest intensiv. Ibland har jag filosoferat över hur det hade varit om naturen istället hade varit röd och jag blir stressad bara av tanken. Men då hade vi såklart reagerat annorlunda på färger...
 
 

Mors dag!

Kategori: Allmänt

Ingen nyhet

Kategori: Allmänt

I DN läser jag att det är pengarna och inte de anställdas hälsa som styr på svenska arbetsplatser. Detta har vi väl alla känt av och känt till en längre tid eller hur? Därför blev väl ingen heller förvånad när vi förra veckan fick veta att 40% av de sjukskrivna är det p g a psykiska besvär. Samtidigt ökar klyftan mellan de som har det ekonomiskt bra ställt i samhället (= har jobb och jobbar livet ur sig) och de som av olika skäl inte har möjlighet att tjäna pengar så att de kan leva ett drägligt liv. Vart är vi på väg? Inte dit jag vill att svensk politik ska föra oss i alla fall!!!

Ett dilemma

Kategori: Allmänt

Ikväll hör jag på teven om hur man utnyttjar arbetare i skinnindustrin. Hur ska man agera som konsument? Undvika att köpa billiga produkter som tillverkats under vidriga förhållanden men som trots allt ger många människor en inkomst eller bojkotta allt som man vet skadar natur och människor under produktionsprocessen?

Skåneutflykt

Kategori: Allmänt

I fredags var det dags för de sista eleverna som läst turisminriktning på Hp hos oss i Klippan att genomföra sin slutuppgift. De hade ordnat en dagsutflykt i Skåne för sina skolkamrater. Allt gick mycket bra och vädret liksom landskapet vi passerade förbi var fantastiskt! :)
 
 
Första stoppet gjorde vi vid Glimminge hus där vi fick en guidad rundvandring.
 
 
Därefter åkte vi norrut till Stenshuvud.
 
 
Som sällskap under dagen hade jag förutom mina elever också kära dottern! Det är också hon som tagit alla bilderna utom den sista såklart. ;)

Nu händer det mycket

Kategori: Allmänt

Så här års är det bråda dagar i min värld.
I morse när jag kom till skolan hade hantverkare börjat såga upp en vägg till "mina" lokaler. Vi ska flyttas runt och Komvux ska in där jag är nu. Vart jag ska ta vägen är inte klart ännu men jag fick börja packa i alla hast för att undvika att alla böcker blev täckta av byggdamm.
Imorgon åker vi iväg på en Skåneutflykt som mina turismelever har ordnat. Tyvärr missar jag då bildelevernas vernissage som ni kan läsa om här i HD. Men jag får titta på den utställningen nästa vecka istället. Återkommer med bilder från utflykten. ;)

Morot alltid bättre än piska

Kategori: Allmänt

När jag läser en artikel i DN om att barn som blir strängt uppfostrade mår sämre än barn som blir "curlade" blir jag inte ett dugg förvånad. För mig har detta alltid varit en självklarhet!

Framtidstro

Kategori: Allmänt

Som en av få gymnasieskolor i Skåne ser det ut som om vår skola får fler sökande än vi har platser att erbjuda till nästa läsår! Detta är ett fantastiskt lyft för oss efter några år med minskat antal elever. :)
Ni som har följt min blogg vet att jag varit ledsen över att våra musik- samt bild- och formutbildningar läggs ner nu när de sista treorna går ut. Vi förlorar inte bara duktiga elever och lärare utan också en del av skolans karaktär!
Förhoppningsvis kan vi nu bygga upp andra verksamheter och skapa en ny profil som gör att vår fina skola åter får  ett välförtjänt gott rykte bland allmänheten i regionen.
Själv ska jag framförallt jobba vidare med att etablera vår utbildning kring estetik och media. Vi ska flytta till andra lokaler och verksamheten kommer att ligga mer centralt i skolan än tidigare. Vi kommer att ha dubbelt så många elever i ettan nästa läsår jämfört med i år. Kanske blir jag mentor i den nya ettan och dessutom hoppas jag få undervisa dem i både samhällskunskap och media. Det ser jag fram emot!
 

Besök av lillebror

Kategori: Allmänt

 
När det handlar om flygplan har mina bröder fortfarande barnasinnet kvar!
 
 
När det handlar om bilar är det nog mest pliktkänsla mot syrran som är drivkraften. ;)

Dåliga nyheter

Kategori: Allmänt

Under min morgonsurfning om dagens händelser läser jag dessa tråkiga nyheter på Svt.

Mångfald

Kategori: Allmänt

 
Nu hoppas jag att frostnätterna är över för den här våren hos oss på Kullahalvön för nu har jag börjat sätta ut pelargonerna.
De flesta plantorna på bilden kommer från Orevads handelsträdgård i Hörby. Vi fick dem när goa vännerna var på besök nyligen. Jag är inte den typen av samlare som är intresserad av namn och sorter utan är mer fascinerad av mångfald, färg och form. I vår trädgård kan hitta både det ena och det andra om man tar sig tid att leta. ;)

Sol och blänkande hav

Kategori: Allmänt

Förra året firade vi 1:a maj i Paris.
I år gjorde vi en utflykt till Sundvik söder om Helsingborg.