Iwillnevergiveup

Hänryckt?

Kategori: Allmänt

Pingsten anses ju vara hänryckningens tid. Enligt ordboken innebär hänryckt att man är "gripen av en överväldigande entusiasm". Och det är jag...  Jag är gripen av en överväldigande entusiasm över att bli klar med min uppsats om Tuveskredet. Därför har jag inte tid att skriva mer här på bloggen så håll till godo med en liten bukett från vår trädgård.GLAD PINGST PÅ ER ALLIHOP!

Skrevet om skredet

Kategori: Allmänt

Nu har jag suttit vid datorn nästan hela helgen utan att det synt här på bloggen.
Jag är för tillfället helt uppslukad av jordskred och då framförallt av det som inträffade i Tuve 1977. Då läste jag geografi vid Göteborgs universitet och nu läser jag en liten kurs i geologi vid Lunds universitet. Denna naturkatastrof, den värsta som inträffat i Sverige i modern tid, engagerar mig lika mycket nu som då.
Faktatexten i uppsatsen är så gott som färdig (trots missödet i torsdags) så nu får detta projekt vila fram till nästa helg.

Tog en lite paus tillsammans med kameran i trädgården i eftermiddags:Hel....

Kategori: Allmänt

Får man svära på bloggen! I så fall gör jag det nu!
Idag har jag börjat med min uppsats om Tuveskredet, som är slutspurten på den geologikurs jag gått under våren.
Trots ihärdiga uppmaningar av sonen att kontinuerligt spara det jag skrev, både på datorn och på USB-minnet, glömde jag detta. Och genom att trycka på fel kryss och sedan inte förstå det engelska språket tillräckligt bra, lyckades jag kasta tre timmars arbete rakt ut i rymden. Helt otroligt klantigt!
Nu har jag i alla fall återkallat den förlorade texten ut mitt eget minne och känner mig trots allt rätt nöjd med dagens arbete.
I köket hör jag hur sambon lagar mat, så nu tänker jag gå ner och öppna en flaska vin!

Sett och upplevt på Ven

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft årets lyxigaste arbetsdag!
Jag har varit ute på geografiexkursion på Ven med elever i årskurs tre som löst sina uppgifter helt utan min inblandning.
Här ser ni några av dem:och här delar jag med mig av det jag såg när jag strosade runt på ön:Som ni ser hade vi tur med vädret och jag har fått både motion, frisk luft och röd näsa (på arbetstid).
Nu rullar mörka åskmoln in utanför mitt fönster och det blixtrar mellan molnen så det är kanske bäst att stänga av datorn...

Klippt och skuret

Kategori: Allmänt

Jag har nog varit lite negativ här på bloggen senaste veckan så nu bjuder jag på...före ochefter dagens besök hos frissan.

Mirja är jätteduktig på att klippa och dessutom ger hon mig huvudmassage och jag får sitta och njuta i massagestolen.
Efteråt känner man sig som en ny människa. :)

Dilemma

Kategori: Allmänt

De två senaste åren har jag åkt till London i månadsskiftet juni/juli för att hälsa på och umgås med dotter och barnbarn. Hade planerat att göra det i år också men så kom den där influensan. Troligen helt harmlös, men eftersom jag numera tillhör den sk riskgruppen, kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag ska åka eller inte. Självklart vill jag träffa mina nära och kära, men jag har inte lust att dra på mig nåt trist influensavirus. Vaccinerade mig i höstas för att slippa den "vanliga" varianten, men den här finns det ju inget vaccin mot ännu. Inte för jag tror att jag ska gå och dö... Men jag vill faktiskt inte bli sjuk över huvudtaget - behöver så väl den här sommaren för att återhämta mig och bli pigg och stark inför den höst som kommer. Ja ja, jag behöver ju inte bestämma mig riktigt ännu...

Rättelse

Kategori: Allmänt

Igår var jag trött och lite väl negativ.
Idag har jag varit på Nia och lekt så nu känner jag mig mycket gladare. Och resten av kvällen ska jag vila framför teven.

Korttext

Kategori: Allmänt

" I balance my life between work, rest and play. They all get equal time."

Stämmer inte alls på mig men jag önskar att det gjorde det. Jobbar för mycket, vilar för lite och leker alltför sällan!
Ikväll är jag i alla fall ensam hemma och ska bara göra sånt jag själv vill.

Växtkraft

Kategori: AllmäntHjälp! Jag hinner inte med! Det växer så det knakar i trädgården just nu. Först sol och värme sen regn och nu sol igen. Försöker njuta fast jag känner stressen över allt som behöver göras både ute, inne, hemma och i skolan.

Till Mattias

Kategori: Allmänt


Eller

Kategori: Allmänt

också kan ni gå in på YOUTUBE och söka på megaflus.

Blivande stjärnor?

Kategori: Allmänt

Här kan ni läsa huvudrollsinnehavarens blogg och se "smakprov" från musikalen. Ljudet är inte lika bra som i verkligeheten men ändå.