Iwillnevergiveup

Tomat i na

Kategori: Allmänt

Man ska inte slänga mat tycker jag! Detta gäller även tomater...
På fredagskvällens meny står det därför tomatpaj efter inspiration från Londondottern.

Helgen ska jag tillbringa på byns loppis eftersom ordinarie personal är engagerad i Medeltidsdagarna.

Läsvärt!

Kategori: Miljö

Om du vill undvika att du och din omgivning blir förgiftade kan du få bra tips här.

Fy katten!!!

Kategori: Allmänt

Den här besten har ätit upp nästan en hel ligusterhäck hos sambons son:Vackra färger och ståtlig hållning har den, men kolla in gadden! Är det någon som vet vad detta är för sorts larv?

Ett

Kategori: Allmänt

Stolta Fröken F med den nyfödda lillasystern:

Här har Det Lilla Livet hunnit bli en vecka:
Dagens höjdpunkt var ettårskalaset för här härliga grabben (sambons sonson):

Slut

Kategori: Allmänt

Ja, både läsårets först arbetsvecka och jag själv är helt slut.
Nu hoppas jag att nattens utlovade regnoväder inte drar in förrän vi hunnit sitta ute och njuta av lite gott vin med tilltugg. Sedan kommer jag troligen att stupa i bingen redan tidig kväll.

Jag åtekommer när jag fått nya krafter.

Hoppas ni får en fin helg allihop!

Fina fröken F

Kategori: Allmänt

Så här fin och glad blev lilla fröken i sin nya klänning:

Alla som sett denna klänning har beundrat den mycket!

Designer och tillverkare hittar ni här.

Inte många rätt...

Kategori: Allmänt

En sak är säker - man kan aldrig veta något om framtiden!

All skrock och alla spådommar och förhoppningar slog fel!
Det kom en "liten" flicka på nästan fyra kilo i morse (14/8) klockan fyra.
Alla mår bra, men Londondottern är självklart mycket trött, och mitt mormorshjärta klappar hårt, när jag tittar på bilden av det lilla livet, som jag fått på min mobil.

Bilder kommer här senare.

En historisk dag for var familj?

Kategori: Allmänt

Nu har Londondottern akt till sjukhuset for att foda och jag sitter och vantar pa att bli skjutsad till flygplatsen.
Det ar mycket snopet att jag missar det nyfodda barnbarnet, men detta kommer troligen att bli en dag som vi kommer att prata om i familjen manga ganger framover.

Jag aterkommer fran min hemdator (med alla de svenska bokstaverna) och forhoppningsvis kan jag da rapportera om att det kommit en "fredag-den-trettonde-bebis". :)

HO HO

Kategori: Allmänt

Nu ar det jul igen - i alla fall har i UK. Igar sag jag arets forsta julgran i ett horn pa Debenhams varuhus i Romford. Eller ocksa var den kvarglomd sen forra julen, men det har jag lite svart att tro. England anser sig ju vara forgangare i mycket...

PS Ingen bebis annu!

Upprymt uttrakade

Kategori: Allmänt

"Kan man vraka bebisar? I sa fall ar den vrakt nu!" sa Londondottern nyss, fullstandigt uppgiven over att ingenting hander pa forlossningsfronten. Hon sager att hon kanner sig som om hon ska explodera innan bebisen behagar komma ut den normala vagen. Hander inget over natten far hon sin tredje "sweep" (= hinnsvepning - nagot jag aldrig hade hort talas om innan jag kom hit) och hjalper inte det heller blir det igangsattning pa fredag. Men da maste jag aka hem, sa det skulle ju kannas ratt snopet...
Fortsattning foljer.

Ramfynd

Kategori: Allmänt

Idag har vi tagit en vaggande (det kanns som om jag borjat ga i samma stil som min hoggravida Londondotter...)promenad till narmaste secondhand-butik. Jag hittade massor med fint dar, men kan ju inte ta hem hur mycket som helst. Visserligen erbjod dottern sig att jag kan lagga upp ett forrad hos dem, men forr eller senare ska ju prylarna transporteras till Sverige. Far kanske hyra en kontainer...
Jag kopte i alla fall tio gamla fotoramar i bra skick och en "Jelloform" i porslin. Allt for ca 60:- (som dessutom gar till valgorenhet).
Jag vaggar kanske tillbaka till affaren imorgon och tittar narmare pa en servis av 60-talstyp som dottern fick syn pa.

En sent blommande balt

Kategori: Allmänt


Jag har fatt baltros!
Vissa ord blir lite roligare nar man skriver dem utan de sista bokstaverna i vart svenska alfabete...

Som tur ar har Londondottern haft vattkoppor, sa den stiliga doktorn forsakrade att det inte ar nagon risk for bebisen - om den nu behagar anlanda innan jag aker hem pa fredag.

Storre risk ar det nog att lilla froken F far vattkoppor om ett par veckor. Men vi far val trosta oss med att det kanske ar lika bra att hon far det nar hon ar liten, aven om det inte ar den bast valda tidpunkten med en nyfodd i huset. Men det ar ju inte mycket att gora nu nar det redan brutit ut pa mig... 

Segt som sirap

Kategori: Allmänt

Vi vantar fortfarande..
Men enligt profeten Mala (= barnmorskan fran Indien eller mojligen Sri Lanka) kommer bebisen pa mandag eller tisdag. Eftersom jag tycker att hon ger ett trovardigt intryck har jag bokat min hemresa pa fredag den 13:e. Da hopppas jag verkligen att jag fatt halla det nya lilla barnbarnet i famnen.

Ett riktigt klipp

Kategori: Allmänt

Idag har vi forsokt att utmana odet genom att aka till narmaste "stad i staden" (Romford nordost om London city) och besoka en frisor. Jag blev bade shamponerad, klippt och fixad for 250Skr av en mycket duktig kille fran Litauen. Men nagon bebis har inte visat sig. Ikvall ska vi forsoka med ett glas bubbel.
Nagon som har nagra bra tips pa att fa igang en seg forlossning sa ar alla forslag valkomna. :)

Forarbete (engelsk dator)

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit har i en vecka och inget har hant pa bebisfronten...
Men vi jobbar hart pa det. Idag ar det planerade datumet for nedkomsten och det blir det bade stadning och promenad for att hjalpa den lille att vilja ut. Jag aterkommer nar det finns mer att rapportera.