Iwillnevergiveup

Minimässa

Kategori: Allmänt

Vi besökte igår det här trevliga evenemanget som anordnats av en grupp "skapare" här i Kullabygden. Där fanns en hel del "vill ha" men mest av allt fastnade jag för den här glada tjejen:

Earth Hour

Kategori: AllmäntAlla vet vi att man inte räddar världen genom att släcka lamporna en timme om året, men som manifestation tycker jag att det är en bra idé.
Maken och jag satt i uterummet med tända ljus och drack ett gott rödvin. Det var tyst och lugnt utan varken tv eller musik och utanför såg vi en stjärnklar himmel. Någon hade skickat upp lyktor mot himlen som sakta gled förbi och höjde stämningen ytterligare. Detta borde vi göra betydligt oftare.

Vår första vårdag

Kategori: Allmänt
Idag har jag upplevt årets första riktiga vårdag!
Traditionsenlig korvgrillning och en stund med näsan i vädret blev det så klart!

Ser fram emot när denna grisrosa färg ersätts med gyllenbrunt. :)

Frihetslycka

Kategori: AllmäntÄntligen är det tillräckligt varmt för att vi ska kunna ha dörren på glänt så att Boogie kan gå ut och in som han vill.
Efter förra årets incident, som jag berättade om här, har jag varit lätt traumatiserad vid tanken på att släppa ut honom i det fria. Men efter att vi de senaste veckorna har varit ute tillsammans med honom ett antal gånger, får han nu som sagt gå ut och in fritt medan vi är hemma. Och visst syns det hur han njuter!? Det ska bli skönt för oss också (mest för mannen som oftast är den som står för dammsugandet) att slippa allt katthår som under snart fyra månader funnits överallt - på mattor, i soffan, på kläder, i maten, ja t o m i ögon, öron, näsa och hals har vi irriterats av dessa fjun. Helt fria blir vi så klart inte från detta elände men rent logiskt bör det minska i förhållande till den tid som gosedjuret befinner sig inomhus. Både vi och Boogie går en fantastisk tid till mötes! :)

Trött

Kategori: Allmänt

Den senaste tiden har jag inte orkat skriva så mycket här. Förra veckan kände jag mig väldig illa till mods inför begravningen av min pappa som var i fredags. Nu är den över men jag är så trött! Hoppas det snart blir vår och att orken kommer tillbaka. Idag är det i alla fall vårdagjämning! :)

Nära och fjärran

Kategori: Allmänt

Tänkte visa en bild med föraning om vår - idag har vi haft plus 10 grader och sol i luften, men känner att jag också vill kommentera den fruktansvärda situationen i Japan. Det som händer där nu är helt ofattbart men ändå helt naturligt och knappast oväntat. Men det ger oss människor en påminnelse om hur små vi är och hur lite makt vi har över naturkrafterna. Det enda jag kan göra just nu är att hoppas att de överlevande får det drägligt.

Trädgårdsmässa

Kategori: Allmänt

Igår besökte vi trädgårdmässan "Skånska trädgårdar" på Jägerso i Malmö. Förutom fyra pelargonsticklingar av ovanlig sort, en blåsippa och en doftviol köpte jag den här Jerikorosen.En torr liten ökenväxtsom efter ett par timmar i vatten vecklar ut sig och ska om några dagar bli grön och fin.Dessutom hittade jag en Mexikansk underblomma:Den är inte så mycket att titta på nu men det ska bli en vacker blomma så småningom. Hoppas det hunnit bli vår då så jag kan ställa ut den utomhus för jag har läst att den luktar rumpa när den slår ut.

Resultatet

Kategori: Allmänt

Här kan ni läsa om den färdiga utställningen i Klippans konshall som våra elever hjälpt till att skapa.

Fortsatt kreativt arbete

Kategori: Allmänt

Idag var det inte lika mycket aktivitet i konsthallen men några elever jobbade på med stor entusiasm. Gissa vad det här är?
Det ska bli moln tillverkade av uppblåsta gummihandskar. :)

Imorgon öppnar utställningen för allmänheten. Kanske ett utflyktsmål för någon av er under helgen? Själv ska jag besöka Trädgårdsmässan på Jägersro i Malmö.

Kreativt

Kategori: Allmänt

Här kommer de utlovade bilderna från dagens arbete i Klippans konshall. Det skapas för fullt:
Hoppas jag hinner titta in imorgon och se hur det gått.

Det händer kul saker också!

Kategori: Allmänt

Medan jag hade hela mitt fokus på privatlivet skrev vår lokala nättidning om det här.

Och idag berättas om det som händer imorgon. Självklart kommer jag att gå dit och titta! Får jag ska jag ta lite bilder som ni kan få se senare.

Jag är så stolt över våra estet-elever - nästan som om det vore mina egna barn men bara nästa så klart. ;)