Iwillnevergiveup

Korrad!

Kategori: Allmänt

Nu när sambon har läst mitt förra inlägg måste jag be om ursäkt för alla mina stavfel. ;)

Bättre förr?

Kategori: Allmänt

Mina egna bästa barndomsminnen har jag från utomhusmiljö! Jag växte upp på landsbygden i Söndrum utanför Halmstad och jag hade inte många kompisar. Istället fick jag använda min fantasi! Jag minns hur jag samlade sniglar och lekte i "gaggamoja". Pappa tog ut mig och min bror i skogen och lärde oss hur man skulle överleva om man gick vilse. När jag blev lite äldre cyklade jag runt till tanterna och farbröderna som bodde i trakten och prade med dem. Hos ett par som inte hade nåra egna barn, fick vi titta på teve ibland. Det var jättespännande!

Jag har alltid varit noga med att mina barn ska vara ute mycket i friska luften, och en enkel lekplats här i Ingelsträde räcker långt för att roa barnbarnet som annars bor i utkanten av London.Som jag tidigare skrivit om här på bloggen har jag sparat en hel del leksaker sen barnen var små. Det är enkla saker som är engarerande och pedagogiska på ett helt annat sätt än många av de elektroniska saker som säljs i leksaksaffärerna idag.Här kan man lära sig färger, storlekar, figurer, att räkna och dessutom att det händer olika saker beroende på vilken knapp man trycker på!  Alla barnbarnen älskar den här gamla kassa-apparaten!Här lär man sig att se skillnad på former.Och att få gå runt med "nyckelpinan" är jättekul. Det mest imponerande är att när Fröken Freja prata med mig använder hon det svenska ordet, men när hon pratar med sin pappa använder hon det engelska ladybird.Böcker är oslagbart! Som ni ser har jag en hel del för alla olika åldrar. Det är fritt fram för alla som kommer på besök att läsa det som passar.

Barn behöver inte batteridrivna leksaker som "blinkar och plinkar"!

Därmed önskar jag er alla ett Gott slut på år 2008!

Två-årskalas!

Kategori: Allmänt

Igår fyllde barnbarnet två år!Hon blev uppvaktad av hela sin svenska familj! Det var mormödrar, morfäder, morbröder, mostrar och kusiner av alla de slag! Och alla åt och drack och hade trevligt. Här försöker födelsedagsbarnet sjunga "Imse, vimse spindel" med munnen full av godsaker.

Skrattfest!

Kategori: Allmänt

Jag har inte skrattat så mycket, som igår på julafton, på väldigt länge...."Frejset" blev så glad för sina vantar så hon klappade i händeroch Tomten blev stor och mätt....Efter julklappsleken skulle innehållet testas!Hela familjen var engagerad!

Idag har vi städat efter festen och vilat upp oss!!!

GOD JUL!

Kategori: AllmäntBilden föreställer en detalj från en julduk som min mormorsmor broderade för så där hundra år sedan.
Duken har sedan följt med henne till Betlehem där hennes man var läkare och senare även med min mormor under åren de verkade som missionärer i Kina där min mamma växte upp. Nu förvaltas den av min mor för att även kommande generationer ska kunna ta del av denna lilla släktklenod. Visst är den fin!

Denna kväll, dan före dan före dopparedan, tillbringar jag i väntan på besök från Londondottern, som är på väg hit för att fira jul hos oss, tillsammans med sin lilla familj. Det är mer än fyra måndader sedan jag såg dem senast, så barnbarnet som fyller två år i mellandagarna har säkert vuxit en hel del.... Ni kan tro att det är spännande!
På julafton kommer vi att vara samlade allihop, för då kommer även mina andra två barn hit, och det ser jag verkligen fram emot. Det händer ju inte så ofta nu för tiden.

Hoppas alla ni andra också har en riktigt bra jul framför er!

Jullov!

Kategori: Allmänt

Tillsammans med mina mentorsgrupper avslutade jag terminen så här:Julklappsleken resulterade i att jag fick detta spännande paket!Titta noga så ser ni vad det står på tavlan - och det är inte jag utan en av mina härliga elever som skrivit det. Vi har nämligen en lite återvinningsstation i klassrummet!  :)Ho, ho, ho! Här äter vi julgodis för fullt....Det är fler än jag som förevigar festen för att lägga bilder på sin blogg.

Men nu har vi en välbehövlig paus i skolarbetet för att hämta krafter inför vårens utmaningar.

God Jul alla snälla barn!!!

Kändis!

Kategori: Allmänt

Titta - jag finns på youtube! Eller rättare sagt den Niaklass som jag går på varje onsdag. Det är jag som "svävar" fram i blå tröja vid två tillfällen. :)


Skakigt!?

Kategori: Allmänt

Ja så har vi då fått uppleva århundradets jordskalv! Klockan tjugo över sex i morse hade jag precis satt mig till rätta i soffan med kaffe och macka för att kolla vad som hänt i världen -  DÅ HÄNDE DET!
Hela huset skakade till och jag frågade: Vad var det? "En vind" sa sambon, men det kunde jag inte hålla med om... Antingen ett skalv eller en kraftig explosion långt bort eftersom vi inte hörde något var min förklaring.
Sen dröjde det ju inte länge förrän vi kunde läsa vad som hänt på texteve.

Sådana här dagar är det extra roligt att vara geografilärare! :)

Ren

Kategori: Allmänt

Nu har jag tagit årets julbad! Jag tror faktiskt inte att jag har badat i kar sen förra julen trots att vi har jacuzzi. Jag borde verkligen ta mig tid att göra det oftare....
Medan jag skriver detta låter jag vattnet svalna så att värmen får sprida sig i hela ovanvåningen och på så sätt "betalar jag tillbaka" lite av den energi jag gjort av med.
Sen ska jag skrubba ordentligt så att det är skinande rent när barnbarnet kommer till jul så att hon kan bada hur mycket hon vill. :)Så här glad var hon när jag såg henne bada senast!

Resten av kvällen ska jag tillbringa framför dumburken med en stor mugg Luciaglögg!

Fortsättning följer...

Kategori: Allmänt

Tack för alla fina ord efter mitt förra inlägg, det var nog precis det jag behövde!
Jag har än en gång blivit medveten om hur svag jag är för "mina" barn (både de som är mina på riktigt och andras),
så efter alla protester från olika håll, framförallt från mina elever och efter att ha sovit på saken, det blev nio timmar i natt, är jag nu här igen. Faktum är också att jag saknade mitt bloggande redan efter en dag. :)
Men bloggandet kommer att få en lite annorlunda inriktning och jag kommer nog också att med dotterns hjälp göra om bloggen lite vid tillfälle.
Jag har också avsagt mig vissa uppdrag på skolan som en följd av förra veckans energisugande händelser.
Men att ge upp ingår nog inte i min personlighet.... ;)
Ha en skön helg och stressa inte för mycket!
Kram Gunilla

Uppgiven!

Kategori: Allmänt

Trots namnet på denna blogg är jag nu beredd att ge upp.
Jag är en mycket (ibland för mycket!?) engagerad människa och jag har lärt mig att man inte kan ändra sin personlighet. Däremot kan man använda sina personlighetsdrag på olika sätt. Därför har jag nu bestämt mig för att lägga mitt engagemang på sådant jag känner att jag verkligen kan påverka! Jag orkar inte längre "stånga pannan blodig" för att påverka andra människors attityder varken i min privata omgivning, på min arbetsplats eller i andra sammanhang.
Hädanefter kommer jag att begränsa mitt engagemang och lägga min energi på sådant som i första hand gynnar mig själv och i andra hand de människor som uppskattar det jag gör.
Därmed har denna blogg också förlorat sin funktion. Eventuellt återkommer jag med en annan blogg (som då blir helt inriktad på mitt eget liv) nästa år - om du är intresserad av att läsa den kan du meddela detta i en kommentar här.
Tack för den här tiden och var rädd om dig!
Kram Gunilla

Namasté

Kategori: Allmänt

Jag har under hösten gett mig själv ett yogapass i veckan!
Det är jag mycket glad och tacksam för och i vår tänker jag fortsätta både med det och Nia.  :)

Rulla, rulla liten bulla

Kategori: Allmänt

Förra veckan fick jag önskemål från Londondottern om att det skulle finns MÅNGA köttbullar på julbordet så igår tillagade jag 1,5 kilo färs. Eftersom jag inte gör dem jättesmå blev det 87 stycket - hoppas det ska räcka till sju personer... ;)
Jag gör dem enligt "Fasters" ( = Londondotterns biologiska mamma) recept med mycket riven lök i och det blir jättegott. En väninna har lärt mig att steka dem på hög värme i ugnen så går det fortare. Den här gången fick inte alla bullarna plats på långpannan så jag gjorde frikadeller av resten. Det blir säkert lika gott för jag måste ju steka dem innan jag serverar dem ändå.
Pepparkakorna vi bakade förra helgen var förresten också "Fasters" recept.  Det är trevligt med den typen av traditioner tycker jag.
Idag kommer sonen på besök så nu ska jag laga till en fisksoppa som jag ska bjuda honom på!

Andra advent!

Kategori: AllmäntJag älskar julrosor - de är lika vackra när de är utblommade som när de står i full blom!
Ha en bra helg allihop!

Allra senaste nytt

Kategori: Miljö

Igår var jag på den sista av årets föreläsningar som jag planerat att bevista. Den innehöll inte så mycket nytt förutom att föreläsaren berättade om att en av hennes kollegor är superaktuell med nya rön om metanutsläpp i Arktis.
Det har varit mycket givande att gå klimatkursen i Lund och nu återstår "bara" en hemtenta, sen har jag 7,5 färska poäng i geologi! :) Även om jag inte skulle klara tentan är jag glad och stolt över att jag genomfört detta trots sena kvällar och tågresor. Tack också till sambon som hämtat mig i Helsingborg varje torsdagskväll klockan tio.
Till våren har jag anmält mig till ytterligare en kurs - får se om jag kommer in.

Innan jag lämnade Klippan i eftermiddags åkte jag till Bjärhus och inhandlade "julköttet" - det blev skinka, prinskorv, köttfärs, revben och lite till. Passade också på att köpa annan ekomat som tex soltorkade tomater, nötter, glögg och så förstås frukt och grönt. Så nu börjar matförrådet bli fullt och imorgon ska det stekas köttbullar minsann!