Iwillnevergiveup

Dagens bild

Kategori: Allmänt
NEEJ, DET FINNS INGA SPÖKEN HÄR HELLER! gastade han.

Rött och gult

Kategori: AllmäntDen här rödgula flaggan kallas oftast för den skånska flaggan. Men faktum är att den egentligen heter Skånelands flagga. Och Skåneland består av Skåne, Halland och Blekinge. Jag gillar den! Den är mycket vackrare i färgerna än den svenska tycker jag. Och dessutom bor jag i Skåne, är född och uppvuxen i Halland och tycker om att besöka Blekinge. Ibland räknas även Bornholm till Skåneland och inte mig emot trots att ön tillhör Danmark. Jag gillar öar och Bornholm är ju en jättevacker ö.

Under min senaste "storkarunda" fokuserade jag just på rött och gult:Jag såg fem storkar - titta noga så ser ni en i bakgrunden på den här bilden.Så här såg den ut på nära håll:
Ikväll ska vi ha lyktfest - det ska bli kul! Får se om det blir några bilder som jag kan visa upp här...

Tillfälligt avbrott

Kategori: Allmänt

Idag fick jag ta en paus i mitt städprojekt p g a strömavbrott. Som tur var hade jag lite skolarbete att sysselsätta mig med. ;) Jag tog varmt på mig och tände stearinljus och satte mig sedan i uterummet och läste fördjupningsarbeten om internationella relationer. Jag blev faktiskt precis klar när strömmen kom tillbaka och jag kunde sätta igång dammsugaren igen. Och tur var det för jag hade hunnit bli rejält kall om fingrarna.

Besprutad

Kategori: Allmänt

Idag har jag vaccinerat mig mot svininfluensa! Känns skönt att inte behöva riskera att bli smittad när skolan kommer igång igen nästa vecka!

I huvudet på en ledig lärare

Kategori: Allmänt

Det är säkert några av er läsare som är lite avundsjuka på mig som är ledig den här veckan. Och jag ska inte förneka att det är mycket skönt. De här loven som inte ligger i samband med någon storhelg, och därmed en massa krav, är extra härliga. Samtidigt har jag många gånger tänkt att jag skulle inte orka jobba heltid om jag inte haft loven. Och så bra betalt har man ju inte som lärare så att man kan gå ner i tjänst utan att få försaka rätt mycket ekonomiskt. Det kanske det skulle vara värt men det är en annan diskussion...
Det här lovet kommer jag att använda, som så många andra, till att komma ikapp. Ikapp med att städa, rätta, tvätta, handla, umgås, vara sund och sköta om min kropp och själ, blogga osv. Allt för att klara tiden fram till jullovet... Det slog mig när jag gick här med dammsugaren att läsåret är lite som en lång resa. Ganska påfrestande men ändå väldigt intressant och upplevelserik. Och ibland måste man pausa för att låta alla intryck sjunka undan och fylla på med ny energi. Och så här är det en stor del av livet.
En ganska skrämmande tanke faktiskt. Men det faktum att jag verkligen trivs med mitt jobb underlättar väldigt mycket.

Höst+Lov=Sant!

Kategori: Allmänt

Jag tycker väldigt mycket om hösten! Nästa vecka är det dessutom lov så jag kan njuta extra mycket. Jag tjuvstartade redan idag med en tur tillsammans med kameran här på Kullahalvön.

På två olika ställen här i Ingelsträde såg jag storkar. Sex stycken besökte alltså byn samtidigt!
Nästa stopp blev hamnen i Nyhamnsläge och därefter gav jag mig ut på "vångavägarna".


Gamla och nya möllor
"Bedor" på hög. Jag knyckte två och ska försöka göra betlycktor till lyktfesten som vi ska ha på fredag. Det luktar ju så gott när man tänder dem!
Och än blommar blåklintsfältet!

Skratta med mig!

Kategori: Allmänt


Några av de elever jag är mentor för muntrade upp mig häromdagen med att visa detta:


Var inte LEDsna över mörkret...

Kategori: Miljö

Nu börjar det bli riktigt mörkt och vi vill tända inomhusbelysningen. Här kommer lite tips om hur vi kan göra det på bästa sätt.

Dagens veggi

Kategori: MiljöIdag har vi ätit quornfiléer med risrester blandat med broccoli, spenat, ärtor och morötter. Till det portvins- och apelsinsås som blev över i fredagskväll. Tomat och sallad fick bli garnering och vi drack såklart vanligt kranvatten till.

Gårdagens event

Kategori: Allmänt

Igår var det Öppet Hus på vår skola:Besökarna togs emot av värdar som delade ut program och visade dem tillrätta.Elever och lärare informerade om våra utblidningar.Och självklart var Agenda 21 på plats!

Själv sprang jag mest runt och såg till så att allt fungerade! Nej riktigt så betydelsefull är jag inte... ;)

När skolan stängt och allt var återställt inför måndagens ordinarie arbete åkte sambon och jag till Malmö. Där besökte vi matmässan.Vackert äppleträd eller hur!


Kändiskockarna småpratade och lagade mat.
Och besökarna kunde på inspiration till juldukningen.Vi köpte så klart med oss en hel del godsaker hem. Bland annat det här.

Världens mest omväxlande jobb

Kategori: Allmänt

Igår fick jag följa med kollegan M på turismexkursion i höstvackra Söderåsens Nationalpark. Eleverna som deltog går andra året på Handels- och administrationsprogrammet och läser inriktning Turism.Alla var jätteduktiga och berättade om nationalparken och vad man får och inte får göra när man är där.Visste ni att Sveriges Grand Canyon ligger mitt i Skåne?Vädret var underbart och höstfärgerna otroligt vackra.
Nere i botten på ravinen är träden fortfarande gröna.Kan det vara gott att äta gamla löv?På sidorna av ravinen ser man stora talusbranter.De här svamparna får symbolisera den artrika faunan som pga de stora höjdskillnaderna finns i området.

På lördag ska samma elever vara värdar för årets Öppet Hus. Det kommer de att klara med bravur!

För trött

Kategori: Allmänt

I brist på egen inspiration ger jag er här ett citat att tänka på:

"För att en gång bli blixt måste man länge vara moln"  Friedrich Nietzsche

Sådana citat känner vi geografer oss hemma med. ;)

Snyft

Kategori: Allmänt

Minns ni citronträdet som jag försökte rädda i våras! Det hade blivit angripet av sköldlöss som jag försökte tvätta bort med såpvatten. Plantan har fått stå ute hela sommaren i hopp om att bli avlusat men det blev istället bara ännu värre. Så nu har jag klippt av alla grenar med blad och i vinter ska de resterande pinnarna få stå i garaget. Lever den när våren kommer blir vi glada.

Delikat

Kategori: Allmänt
Igår avnjöt vi årets surströmming på traditionellt vis, tillsammans med mina tjejkusiner och deras respektive. Det har vi gjort i nio år nu så nästa år blir det stort jubileum!Den yngsta i sällskapet åt sex strömmingar och utnämndes därmed till hedersmedlem.  Hon fick också det ansvarstyngda uppdraget att (tillsammans med ett fåtal andra kusinbarn som också insett värdet av denna delikatess) föra traditionen vidare till nästa generation.

Retro

Kategori: Allmänt

När jag var ung gillade jag romantiska bilder av John Bauer och Carl Larsson. Krakel Spektakel och Kusin Vitamin tyckte jag bara såg konstiga ut. Det var antagligen för modernt för mig då. Nu har min smak "mognat" och jag älskar Stig Lindberg och andra designers som var på topp när jag var barn.
Mellan lektion och konferens en dag i förra veckan tittade jag in i Klippans secondhandbutik och hittade det här fatet av Björn Wiinblad.
Jag blev förälskad vid första ögonkastet! Den danska damen som har butiken sätter oftast alldeles för höga priser på sina saker, men det brukar gå att pruta och jag fick ner priset till en nivå som jag tror kan betraktas som ett bra pris. Så jag slog självklart till. Jag visste inget om denna konstnär/desiger tidigare men nu har ett litet nyfikenhetfrö såtts och jag tänker ta reda på mer om det som kanske är Danmarks motsvarighet till vår svenska Stig Lindberg. Eller?

Det var bättre förr!

Kategori: Miljö

Varför kan inte hygienartiklar säljas i förpackningar som gör det möjligt att få ut hela innehållet? Jo, jag fattar också att producenten tjänar på svinnet, samtidigt tycker jag att det skulle kännas meningslöst att tillverka sånt som man vet kommer att gå direkt i soporna.
Jag har tidigare skrivit om hur jag tar tillvara det sista i deoförpackningen med hjälp av tops, med viken jag pillar ut "luktegottet" ur alla skrymslen och vrår.
En morgon i förra veckan blev jag jätteirriterad när jag stod i duschen och såg att det fanns både schampo och balsam kvar i förpackningarna men inte för mitt liv kunde få ut det. Eftersom jag redan var våt över hela kroppen hade jag inte heller lust att trippa ut i köket efter en sax för att bruka våld på eländet. Därför "låndade" jag av sambon istället.
Ska det verkligen behöva vara så här?

Förr när man använde Lustre Creme fick man minnsann ut allt ur burken! :)

Men så var ju 1954 också en bra årgång!  ;)


1954 Lustre Creme Shampoo

1954 Lustre Creme Shampoo #004443


När jag googlade hittade jag också denna dikt (skriven av Ulf Lundell?).

Lustre Creme

Jag minns den där
morgonen då jag
borstade tänderna med
Lustre Creme Schampoo
och stod där
och stirrade in i den
immiga spegeln och allt det där
löddret och tandborsten som bara
gick på
automatiskt
och dom där ögonen
som borde ha insett misstaget
för länge sen
men som lät det fortgå
som straff
och jag minns den där
frukosten
då jag hällde socker på ägget
och salt i kaffet
och jag minns hela den där
dan
då du kom nerför gatan i den där
pälsen
och löven föll
och du svepte in mej
och sa att mitt hår
luktade som förr
som
Lustre Creme