Iwillnevergiveup

Smått besök

Kategori: Allmänt

Påsar för organiskt avfall kan man ha mycket glädje av...och efter maten kom de gamla böckerna till användning igenDet är roligt med små besökare!

Sommarfynd

Kategori: Allmänt

Nu när jag har rensat ut gammalt tycker jag att jag kan unna mig att fylla på med lite nytt också. ;) Igår fyndade jag en ljuvlig topp i tunn ekologisk bomull från Filippa K för 100:- (har kostat 600:-). När jag handlar kläder på det sättet känner jag mig nöjd!

Sorgligt

Kategori: Allmänt

När min blogg var ny, la jag in några av mina favoritlåtar. Gå tillbaka till 2007-12-16 så ser ni vilken av Michael Jacksons låtar jag gillade mest. Vet inte riktigt vad jag ska säga om att detta tragiska människoöde är avslutat. En bra artist var han utan tvekan i alla fall!

Göra slut och rensa ut

Kategori: Allmänt

Nu när jag har oändligt med ledig tid har jag börjat röja i skåp och lådor. Jag rensar ut gamla papper och annat skräp, lagar kläder, tömmer burkar med diverse hygien- och smikprodukter osv. Det känns otroligt befriande!
Eftersom jag hela mitt liv levt i skolans värld; först som lärarbarn sedan som elev och nu i snart 30 år som lärare, är mitt år inte detsamma som kalenderår utan som läsår. Det är under sommarlovet jag avslutar det gamla och förbereder mig för det nya. Att julstäda har aldrig varit tradition i mitt liv - däremot städas det under loven och då framförallt under sommalovet. Nästa vecka ska jag sätta igång och hjälpa min gamla mamma med att röja hennes gamla skräp. Det kommer inte att bli lika kul...

Yes!

Kategori: Allmänt

Jag fick min uppsats om Tuveskredet GODKÄND! Men det hade jag faktiskt väntat mig så mycket arbete som jag (och andra) lagt ner på den. Nu har jag 15 poäng geologi.   :)

Årets första dopp

Kategori: Allmänt-det blev bara fötterna igår... Men håller värmen i sig kanske jag doppar hela kroppen i slutet av den här veckan.

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Igår firade jag midsommar med:


midsommarafton09001          dotter med pojkvän

midsommarafton09005          son med kamera

midsommarafton09008          sambo med snuva

midsommarafton09010           och jordgubbspaj med avbruten tårtspade


Det var mycket trevligt!

Vilken härlig dag!

Kategori: Allmänt

Första sommarlovsdagen började jag med Nia. Jonna ledde oss i en svettig men rolig asiatisk dans och sen bjöd hon på jordgubbar. När jag lite senare på dagen skulle förbereda midsommarmaten började det åska och vi blev av med strömmen i ett par timmar. Men nu är ordningen återställd och gästerna har kommit så jag kan inte sitta här längre.

p1050530p1050530p1050530p1050530p1050530p1050530p1050530p1050530p1050530

Mitt sommarlov

Kategori: Allmänt

                                                       -så jätteskönt mitt sommarlov ska bli!

            
p1050526p1050526p1050526p1050526p1050526p1050526p1050526p1050526p1050526
        


                                                              Glad midsommar allihop!

Mitt i prick

Kategori: Allmänt

Nu när jag går på akupunktur som förhoppningsvis ska ge mig bättre nattsömn (jag märker faktiskt skillnad) passar den här korttexten rätt bra:

"I get plenty of sleep every night. My body arppreciates how I take care of it."

Avlusat

Kategori: Allmänt

Vår citrus har fått löss! Det har pågått ett tag och jag har gjort några mindre insatser för att komma till bukt med eländet utan att lyckas. Så igår fick sambon lyfta ut växten (som var för stor och tung för lilla mig) på gräsmattan för avlusning.
Först sprutade jag med såplösning, sen vred och vände jag på varenda blad och tvättade bort alla sköldlöss jag såg med en skrubbsvamp. Samtidigt fick jag slåss med traktens alla bin, som de ljuvt doftande blommorna drog till sig. Till sist fick hela plantan ännu en såpdusch innan sambon lyfte in den i uterummet igen. När jag tittade till den i morse såg den ovanligt pigg och fräsch ut. Citrus är en tålig växt!

Avslutat

Kategori: Allmänt

Idag har jag både sagt farväl till mina treor (nästa gång vi ses är ni mina fd elever) och skickat iväg min geologiuppsats.
Båda dessa avsked resulterade i svett och tårar - dock inget blod som tur var.

Ett blötare "utsläpp" har jag aldrig varit med om! Då menar jag det som kom uppifrån. I övrigt var det väldigt torrt, men ändå livat och glatt. Jag är mycket stolt över er kära elever (det gäller självklar både er som kommit på bild och alla er andra). Ni skötte er perfekt! Men det var ju väntat. Jag har förmånen att jobba på en bra skola med fantastiska elever. Jag kommer att sakna er alla! De tre år vi haft tillsammans har gett mig så mycket glädje.
Jag önskar er alla lycka till vad ni än tar er för i framtiden. Gå gärna in här på bloggen och lämna en liten kommentar då och då! STOR KRAM!

Studentbal 2009

Kategori: Allmänt

Nu är våra treor på bal och sambon och jag var (för tionde året) utanför och tittade när de anlände. Se så fina de är:

Hoppas de får en alldeles underbar kväll!

En framtidsdröm

Kategori: AllmäntJag har länge drömt om att bo i lägenhet centralt i någon trevlig liten stad och ha fritidshus på landet där jag kan vara när jag är trött på stan. Kanske bygger vi oss ett litet hus om några år här där jag stod och tog den här bilden  - visst är det fint?I mina föräldrars trädgård hittade jag det här vackert blommande trädet.Och hemma hos oss har pionerna slagit ut trots det kalla vädret.

Mina gamla hemtrakter

Kategori: Allmänt

Större delen av mitt liv har jag bott i andra delar av landet, men Halmstadtrakten där jag växte upp är något alldeles speciellt.
I ondags var jag där tillsammans med en grupp elever som läser geografi. Medan de gick en stadsvandring och löste uppgifter på egen hand kunde jag flanera runt i staden och ta lite bilder. Efter lunch åkte vi ut till kusten och tittade på några intressanta miljöer.Dags för ny korttext

Kategori: Allmänt

" I know  that I can make miracles in my life."