Iwillnevergiveup

Nässlor och solrosskott

Kategori: Allmänt

Inspirerande och aptitretande läsning på SVT.

Billigare och bättre?

Kategori: Allmänt

Läser i DN om detta vinnande koncept. :)

Hög igenkänningsfaktor

Kategori: Allmänt

Även om artikeln i första hand handlar om grundskolan så är vi gymnasielärare också väldigt stressade! Jag gjorde följande liknelse häromdagen i ett möte med min rektor:
"Om du har ett litermått fyllt med vatten och försöker hälla i en enda liten tesked till då rinner det över!"
Han svarade inte men min tanke är att det är tur att det finns piller att sova på! :(

Kullaberg

Kategori: Allmänt

I söndags träffade vi goa, fina, trevliga, härliga godavänner och gjorde en utflykt på Kullahalvön. Medhavd matsäck åt vi vid Kullens fyr.
 
 

Kom in, sitt ner, håll tyst!

Kategori: Allmänt

Så här sägs det att en till mig närstående kollega inledde sina lektioner när han var på toppen av sin karriär.
Själv är jag nog mer känd för att tjata om att det ska resa sig upp från stolen när vi har paus och inte sitta kvar och slöa under rasten.
Idag har jag suttit still alldeles för myckat vilket jag blir extra påmind om när jag läser detta.

Mera trä

Kategori: Allmänt

Slår upp ögonen framför datron och hittar den här artikeln om konst i Småland.

Våren 2

Kategori: Allmänt

 
En vecka senare!

Intressant artikel

Kategori: Allmänt

Börjar denna fredag med att läsa DN. Fånga dagen och njut kära läsare! :)

Träben

Kategori: Allmänt

Jag har tidigare här på bloggen skrivit om hur viktigt det är för miljö att vara extra rädd om träprylar.
Den här artikeln i HD inspirerar och ger tips om vad man kan göra för att förnya sitt hem utan att köpa så mycket nytt.
 
 

Blandad kompott

Kategori: Allmänt

I lördags var maken (bakom kameran), dottern och jag på 18-årsfest!
 
 
 
Den yngsta gästen hade inte fyllt året och den äldsta var drygt 80. Dessutom var många nationaliteter representerade på denna mycket trevliga fest.
 
 
 
Maten bestod av lammgryta, potatis, bönor, bröd och en massa annat smått och gott! Underhållningen stod födelsedagsbarnet själv för tillsammans med trumgruppen Kachikally.
 
 

Så söta

Kategori: Allmänt

Titta så fina djur! Hittade bilderna i HD.
När jag läser på wikipedia blir jag nästan kär. : "Alpackor har ett rikt "språk" bestående av hummande läten, som ibland kan låta likt en människa som talar med handen för munnen. De har ett varierat kroppspråk där de höjer och sänker huvudet och vinklar öronen på olika sätt." Hade det inte varit så att de är flockdjur och kan få obotligt magsår om de blir ensamma (också detta enligt wikipedia) hade jag velat ha en i trädgården. ;)

Våren 1

Kategori: Allmänt

Så här långt har våren kommit i vår trädgård idag:
 

Typiskt kvinnligt

Kategori: Allmänt

När jag skulle åka hem från Klippan idag var bussen en halvtimme försenad. Det var kallt och blåsigt och alla vi som väntade frös och var mer eller mindre sura och irriterade.
När bussen väl kom förklarade busschauffören att hon haft problem med att starta bussen efter att hon stängt av den vid stationen, där tidtabellen tillåter ett lite längre uppehåll och en paus för chaufförerna.
Det syntes tydligt på henne att hon kände sig mycket stressad över situationen! Trots det körde hon lugnt. När hon närmade sig Östra Ljungby där busslinjen kör in en runda och kommer tillbaka ut på samma väg frågade hon om någon skulle av där inne. Det fanns det några som skulle, annars hade hon troligen kört förbi för att spara tid.
Lite längre fram på vägen på en 80-sträcka passerade hon dock en hållplats trots att det stod en tjej där som ville åkt med. Några killar i bussen som skrattade högljutt åt den akterseglade tjejens snopna min fick onda ögat av mig och en annan passagerare.
I Munka Ljungby informerade busschauffören att hon tänkte köra en genväg för att inte även nästa tur från Ängelholm till Klippan skulle bli försenad och bad samtidigt passagerarna om råd var hon skulle stanna och släppa av dem för att de skulle få minsta möjliga extraväg att gå.
Ännu en väntande kördes sedan förbi varpå samma killar satte i gång ett gapflabb. Då informerade den stressade och pressade föraren att hon förstod att det var lätt för dem att skratta men att hon skämdes oerhört mycket över att behöva passera utan att ta upp dem som ville åka.
När jag steg av bussen i Ängelholm vinkade jag och sa tack! Det var det minsta jag kunde göra för att visa min empati.
Tror ni att en manlig busschaufför hade agerat likadant?

Vad är vi?

Kategori: Allmänt

När min man gick i pension tyckte jag att det blev ett onödigt stressmoment att köra bil ensam varje dag 8 mil tur och retur Klippan. När jag blir stressad sover jag dåligt och sover man dåligt blir man en dålig bilförare. Lika dålig som när man druckit alkohol sägs det! Därför skaffade jag mig en lägenhet i Ängelholm så att jag kan åka buss till jobbet.
Det är riktigt skönt att få rå sig själv på kvällarna efter en arbetsdag med massa människor omkring sig hela tiden.
Eftersom det inte finns tillgång till tv i lägenheten sitter jag en hel del vid datorn och dessutom har jag kommit igång med att läsa vilket jag längtat efter länge men inte riktigt orkat med.
Funderar dock på vad man kallar det när man som jag lever detta dubbelliv. Min man och jag är ju inte särbo eftersom vi är folkbokförda på samma adress. Men vi är ju inte heller sambo alla dagar i veckan. Jag förslog fribo men det låter kanske lite provocerande. ;) Helgbo duger inte heller för när det är lov bor jag ju hemma även på vardagarna. Vore tacksam om ni kära läsare kan komma med fler förslag som definierar denna för mig nya boendesituation.

Intressant

Kategori: Allmänt

Läser denna nyhet om klimatförändringarnas påverkan på atmosfären och våra flygresor i DN.

Internationella Romadagen

Kategori: Allmänt

 
Idag firar Romerna sin dag!
 
Förra året var första gången den romska 
flaggan hissades på Gustaf Adolfs torg. 
Foto: Mats Petersson
 
 

Väljhjälp

Kategori: Allmänt

Dagens HD erbjuder dessa råd till oss som försöker vara medvetna konsumenter.

Fullkomligt obefogad pryl

Kategori: Allmänt

Tidigare idag var jag på ICA Maxi och såg då att de i sitt sortiment har en bananskivare i plast! Det måste vara världens mest onödiga produkt. Att skiva bananer går enkelt med vilken kniv, sked eller gaffel som helst. Det går säkert bra med en ätpinne eller kanske tom med tumnageln om det nu är så att inget annat finns till hands. Annanrs kan man ju alltid bita bananen i småbitar... För mig hade det varit mer relevant om någon känner att de behöver en pryl som skalar bananen eftersom det är betydligt knepigare och kräver mer kraft än att skiva den.
I ICA:s miljöpolisy kan man läsa följande: "Vi är beroende av att vår jord orkar producera mat även i morgon. Vårt miljöarbete är därför tätt kopplat till hela vår affär. Varje del i vår verksamhet påverkar miljön. Därför jobbar vi med miljöfrågorna inom alla delar."
Varför säljer ni då denna ICA Maxi i Helsingborg???
 

En befrielse

Kategori: Allmänt

När jag läser detta i DN känner jag hur ett lugn sprider sig i min kropp. Kan det bero på att jag delvis är stressad pga materiella ting?

Lästips

Kategori: Allmänt

Jag läser en bok av Patrik Lundberg som heter Gul utanpå.
Den handlar om hur han upplever livet som adopterad och om hans resa till Korea där han också träffar sin biologiska familj för första gången. Jag tycker att boken är mycket välskriven och lättläst men samtidigt tankeväckande. Den skapar också många känslor, både sorgsna och sådana som gör att jag sitter och småler för mig själv medan jag läser. Jag tror att alla unga människor kan känna igen sig i delar av det Patrik berättar. För oss lite äldre som är intresserade av ungdomar ger den förutom själva läsupplevelsen också en ökad inblick i hur många av dem vi har runt omkring oss har det i sina liv. Läs den!
Om en dryg vecka kommer Patrik Lundberg till vår skola och berättar mer om sina upplevelser. Det ser jag fram emot. :)

Åk kollektivt

Kategori: Allmänt

I HD läser jag om hur politikerna vill lösa problemet med luftföroreningar i Helsingborg. Som vanligt står det mellan tron på de tekniska lösningarna och insikten om att vi måste ändra attityd och beteende. Varför är det så svårt att förstå att det endast är det sistnämnda som håller på sikt?

Inspiration

Kategori: Allmänt

I väntan på våren tipsar jag er om denna lilla artikel i HD.

Tomt i huset igen

Kategori: Allmänt

Nu har alla barn och barnbarn gett sig av och mina känslor och tankar är på alla sätt mycket blandade!