Iwillnevergiveup

En trevlig tradition

Kategori: Allmänt

I lördags besökte vi Medeltidsmarknaden här i Ingelsträde igen. Arrangemanget genomfördes för femte/sjätte året och det blir bara bättre och bättre. Jättetrevligt att det händer så mycket i den här lilla byn. En av de som jobbar med att marknadsföra "oss" är den här kvinnan:Av henne köpte jag tre små koraller som hon plockat på stranden i Tanzania.

Dessutom köpte jag de här godsakerna: säkert sånt man kunde njuta av redan på medeltiden.

Förfasad

Kategori: Miljö

Läs detta alla ni som går i skolan eller känner någon som gör det!

En lärarkollega till mig sa spontant när jag visade artikeln: "jag visste inte att all skolmat kostade så mycket totalt ens..."

Ett passande citat

Kategori: Allmänt


"Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret."   / Konfucius

Into the wild

Kategori: Allmänt

Det blev en storartad helg! Efter lördagens utomhusfrukost blev det fortsatt vistelse i trädgården. Jag drog ,klippte och sågade, så nu är den lite mer välstädad än tidigare.  Kvällen ägnade vi åt grill tillsammans med sonen som sedan visade mig en fantastisk film - därav rubriken på det här inlägget.
Igår, söndag, åkte jag tillsammans med son, dotter och dennes pojkvän till Djurholmen. Vi traskade runt i skogen/ på mossen i tre timmar och plockade svamp och bär. Väl hemma igen åt vi en fisksoppa som jag förberett dagen innan och en underbar bärpaj som dottern tillagade av dagens skörd.Denna bild ger utrymme för fri tolkning...

Den här veckan kommer att gå som smort! :)

Augustisol

Kategori: Allmänt

Att få börja dagen med frukost utomhus är något av det bästa som finns. Vi hinner inte det under vardagarna nu när sommarlovet är slut, men idag är det ju lördag och jag har nyligen kommit in efter en skön stund i sensommarträdgården. Solen är fortfarande riktigt varm och flera av växterna börjar blomma för andra gången den här sommaren.Förra veckan hittade jag det här loppisfyndet under en lunchrast i Klippan:Trevlig helg och var rädda om er allihop!

Ännu mera välkommen!

Kategori: Allmänt

Sambon fick sitt tredje barnbarn i natt - en pojke på 4120 gram och 54 cm lång:Visst är han underbar! :)

Välkomna!

Kategori: Allmänt
I morgon fylls vår skola av elever - det ska bli härligt. En skola utan elever är ett ganska trist ställe att vara på.

Sopor

Kategori: Miljö

I senaste nummret av "Forskning & Framsteg" finns en lista över hur mycket hushållsavfall som EU-länderna producerar. Sverige ligger och "knöör" i mitten mellan Estland och Finland med 518 kilo/person. 518 kilo! För att bli bäst i EU skulle vi behöva banta den siffran med hälften. Värst är Danmark med 801 kilo/person. Det är dock en liten tröst att endast en mycket lite del av både det svenska och det danksa avfallet hamnar på tippen - det mesta återvinns eller förbränns.

Vi har fyra soptunnor - en för trädgårdsavfall och tre med två fack i varje för olika sorters hushållsavfall.
På vår "baksida" ser det ut så här:


Hur blir ni av med era överflödskilon?

Tänkvärt

Kategori: Allmänt

Sagt av en klok kvinna: " När jag var barn var sommaren tre månader lång och vintern bara ett mellanspel, inte särskilt viktig." 

Kanske så vi ska tänka nu när sommarlov och semestertider börjar gå mot sitt slut. För varje dag som går är vi ju faktiskt närmare nästa sommarlov / semester.

Sommarlovsslut

Kategori: Allmänt

Så här härligt har jag haft det sista veckan på sommarlovet:Nu har de åkt hem och imorgon börjar vi jobba...

Barnbarns-citat

Kategori: Allmänt

Fröken F, som är en tvåspråkig liten två-och-ett-halvt-åring, har nyss fått på sig en klänning med Lilla Skutt på. Jag frågar om hon vill  hjälpa mig att välja klänning och hon svarar glatt " vill mormor ha en klänning whith a rabbit on"?
Jag skrattar hejdlöst och föreslår en klänning utan kaniner tack...

Delad glädje är dubbel glädje

Kategori: AllmäntVem tycker det är mest kul att titta på Nalle Phu - mor eller dotter?

Slutspurt på sommarlovet

Kategori: Allmänt"Det roliga börjar hela tiden" sa någon klok optimist en gång...
Idag har vi fått besök av Londondottern och fröken F, så nu har jag inte tid med bloggen på ett tag.

En himla trafik

Kategori: MiljöI luften ovanför oss lämnar flygtrafiken ibland synliga spår.
Då är det svårt att låta bli att tänka på vilka spår detta sätter på livsbetingelserna för oss människor på lång sikt. Jag har ju skrivit om detta här på bloggen tidigare - varmare klimat, högre havsnivå, mer extremväder, djur och växter som dör ut eller brer ut sig i nya områden, miljöflyktingar, ekonomiska problem mm.
Häromdagen hade jag en liten konversation med sonen där han påminde mig om att det dessutom troligen blir fler pandemier och krig och att "vi kommer att bli tvugna att ge upp vår höga levnadsstandard".
Politikerna diskuterar minskade koldioxidutsläpp på nivåer som inte kommer att göra någon större skillnad. Det krävs en TOTAL OMSTÄLLNING AV HELA SAMHÄLLET NU om vi ska slippa stora problem. (Problem har vi ju redan.) Vi vanliga medborgare är ju inte heller beredda att ändra levnadssätt i någon nämnvärd utsträckning. Men vi kommer som sagt att bli tvugna!
Jag tänker osökt på hur man reagerade på svininfluensan i Storbritannien under våren. Först tog folk det med en klackspark - man ordnade t o m influensapartyn för barnen så att de skulle bli smittade i början av epidemin innan den blivit särskilt farlig trodde man. Det var ju ändå bara de svaga som dog... Sen började starka tidigare friska människor (även barn) dö och då förstod man allvaret och blev nästan hysteriska. Nu har GB det största antalet fall i hela Europa!
Varför försöker vi människor alltid förtränga det som är jobbigt istället för att ta itu med problemen direkt när de fortfarande är hanterbara?