Iwillnevergiveup

Sol i sinnet

Kategori: Allmänt

Vilken underbar sensommarhelg det har varit!
Igår var det Medeltidsmarknad här i Ingelsträde. Vår lilla by levde verkligen upp. Har ni aldrig varit här bör ni besöka nästa års medeltidsdag som brukar vara i månadsskiftet augusti/september.
Framåt kvällen grillade vi och satt ute så länge vi kunde innan kvällskylan smög sig på.
Idag har jag varit på Öppet Hus i de lokaler där jag brukar gå på NIA. Nu har verksamheten utökats och imorgon ska jag prova Vilevayoga. Det ska bli spännande!
Dessutom har vi hunnit ta ut sambons mor på den årliga våffelturen. Den här gången åkte vi till Pålsjöpaviljongen i Helsingborg där vi kunde avnjuta våfflorna till jazzmusik bland både trevliga människor och många getingar.

Transporter

Kategori: Miljö

Hörde på nyheterna häromdagen att Nordpolen kan vara isfri om några veckor! Orsaken till avsmältningen av Arktis och Antarktis är utan tvekan, i alla fall delvis, människans utsläpp av växthusgaser!
En positiv effekt av att isen smälter i norr blir att transportfartygen kan välja en närmare väg mellan Asien och Europa. Men som jag alltid sagt så är alla människans aktiviteter som rubbar den naturliga balansen av ondo.

Det som tär mest av allt på miljön är vår konsumtion och våra resor till och från affären. Därför försöker vi göra våra inköp av dagligvaror på vägen hem ifrån jobbet även om det innebär att vi inte handlar på det billigaste stället. Det lönar sig i längden både för oss själva i form av lägre bränslekostnader och för miljön.

Nu när mer än halva året gått kan jag tyvärr konstatera att jag inte lyckats hålla mitt nyårsläfte om att konsumera mindre. Men nu har jag bestämt mig för att inte handla några kläder till mig själv förrän december-rean. Istället ska jag ägna mig åt att köpa lite roliga julklappar till nära och kära. :)

NIA

Kategori: Allmänt

Måste visa er den här artikeln om "min" Nia-träning. Det är precis så fantastiskt som det ser ut! :D

Ogräs

Kategori: Miljö

Hörde till min förskräckelse igår på nyheterna att det används mer och mer gift i våra trädgårdar. Jag undrar bara varför????

När jag senare under dagen satt på huk och kämpade med maskrosor och annat som växte i gruset vid tomtgränsen kom en av grannarna och undrade vad jag höll på med. "Det där är väl ändå rätt onödigt, Gunilla" tyckte han. "Det finns något som heter Roundup." "Det är inget för mig!" svarade jag. "Här är det draupp som gäller!"

Nu ska jag ut och "luka"!

Sommarlovet 08

Kategori: Allmänt

Nu har vi börjat jobba igen och på torsdag kommer eleverna. :)

I början av sommarlovet satte jag upp några mål för vad jag skulle göra under mina lediga veckor. Det mesta har jag lyckats genomföra.

Jag har läst ett par böcker och tittat väldigt lite på teve. Tiden vid datorn har också blivit mindre. Jag har ju skrivit en del i bloggen men inte läst särskilt mycket av vad andra skrivit.
Det där med att "ta dagen som den kommer" har det blivit alldeles för lite av tyvärr. Känner mig oroväckande nog rätt sliten trots sju veckors ledighet.
Jag har ätit gott och rätt nyttigt men alldeles för mycket! Och något brödbak har det inte blivit.
Den mesta vakna tiden har jag tillbringat utomhus men det har blivit lite för lite tid i vattnet.
Jag har umgåtts mycket med nära och kära, även om det finns några jag velat träffa ännu mer.
Nia och yoga har jag varit ganska flitig med.

Sammanfattningsvis har det varit en bra sommar! Eftersom september är en av mina favoritmånader sörjer jag inte att sommaren går mot sitt slut. Och det ska bli trevligt att träffa eleverna igen!

Världens vackraste land?

Kategori: Allmänt

Norge har av tidningen National Geografic utsetts till världens vackraste land och norrmännen själva har utsett staden Ålesund till norges vackraste stad. Här kommer lite bilder:Stavkyrkan på Maihaugen i LillehammerUtsikt från MaihaugenSnö och låga moln i v-dalen vid TrollväggenPå Dovrefjäll har man satsat på ridturer och myskox-safari mmPå 1210 möh ligger denna kyrka som är byggd för pilgrimer och vandrarfolkKamerorna användes flitigt även på kalfjälletDenna typ av vegetation täckte enorma vidderI Ålesund hade vi en envis trut utanför vårt hotellrumsfönsterSå här nära vattnet låg hotelletUtsikt över ÅlesundOch in mot fjordenDe två föregående bilderna är tagna från utsiktsplatsen uppe på höjdenDet här företaget arrangerar utflykter i området runt ÅlesundVi åkte med på en tur till ön Ona som ligger i den yttersta skärgådenKusten mellan Åndalsnäs och MoldePå ön Ona finns ca 40 bofasta hushåll

Den här trippen blev årets avslutning på sommarlovet. Imorgon börjar vi jobba igen!

M

Kategori: Miljö

Följande går att läsa i senaste numret av denna tidning:

Flera märkeskedjor börjar sälja sina kläder även som second hand. Det tycker jag är oerhört smart! Enligt tidningen gäller detta bla Gudrun Sjödén, Boomerang och Filippa K.

Under rubriken "Lär dig äta klimatsmart - och koldioxidbanta" får man bla veta att det sämsta man kan äta är växthusodlade tomater och frukter, sallad och kryddor i kruka, nötkött, frysta fiskpinnar och räkor med skal, ris och ost.
Välj istället frilandsodlad frukt och grönsaker från norra Europa, vilt och lamm, strömming, musslor, potatis och ägg.

Det blir till att tänka - vi äter ost dagligen och jag köper ofta kryddor i kuka!

Imorgon åker vi till Norge för att njuta av den underbara naturen några dagar. Vi ses igen om en liten vecka. :)

Fint besök

Kategori: Miljö

Idag känns det lite tomt här hemma. Den lilla "Londonfamiljen" som varit på besök senaste veckan åkte hem igår. Nu kommer de inte tillbaka förrän till jul. Men det var kul så länge det varade!

Avslutningsvis kan jag meddela att jag bestämt mig för att inte ta med onödig last nästa gång jag flyger.

Damm

Kategori: Allmänt

En av våra grannar har fått överta en damm inklusive växter och fiskar. Medan han gräver för att placera den i sin trädgård, förvarar vi denna vackra näckros i vår damm.Förutom att vi kan njuta av den underbara blomman känns det bra att kunna underlätta detta återanvändningsprojekt.