Iwillnevergiveup

Bokblogg

Kategori: Allmänt

Vill gärna tipsa er om vår skolbibliotekaries läsvärda blogg.

Skogstokig

Kategori: AllmäntMin första svärmor brukade säga att "kommer man försent får man äta där maten har stått". Länge såg det ut som om gårdagens svampskörd enbart skulle bestå av det som de vilda svinen lämnat kvar efter sin måltid.


Men mot slutet av vår utflykt ljusnade det och glada skratt hördes från sonen och hans flickvän.Resultatet blev att vi fick ihop till en svampsmörgås som avnjöts som förrätt senare på kvällen. :)

En skoldag som går till historien

Kategori: Allmänt

Detta trodde jag aldrig skulle hända!Men nu är det tydligen något jag tvingas acceptera - jag gillar alla sorters musik när det är mina elever (i det här fallet fd) som spelar och sjunger.Vid lunchtid anlände denna jättebuss till skolan tillsammans med ett team från SVT.Donnez ska delta i Dansbandskampen och den inspelning som gjordes idag kommer att visas som en liten "snutt" den 16/10 på bästa sändningstid som det brukar heta. Snacka om att vår fina skola får gratisreklam, ;)

Ni kan tro att det känns varmt i hela kroppen när dessa stiliga unga män hoppar ner från scenen för att krama om mig och andra "gamla" lärare när de får syn på oss.
Elever, personal och "folk från byn" passade på att fira "lillelördag" så svetten lackade!

Ytterligare ett av banden som kommit med i tävlingen består av elever från vår skola. Fattar ni hur duktiga elever och lärare vi har!? (Ni minns väl musikaler och konserter jag berättat om här tidigare? Tex här och här)


Byta fokus

Kategori: Allmänt

Jag startade den här bloggen i december 2007 som en miljöblogg.
För ungefär ett år sedan kom jag mer och mer ut på sidospår och nu är det väl snarare en "lite av varje blogg". Men då liksom nu tycker jag att miljön är det viktigaste problemet att lösa i vårt samhälle. Idag har jag dock börjat fundera på om inte demokrati och alla människors lika värde är minst lika viktigt. Självklart hänger miljö och demokrati ihop, så jag behöver nog inte byta fokus - bara vidga mina bloggvyer lite. Fortsättning följer!

Skämsfaktor

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig olustig över att tillhöra den geografiska del av landet som röstat in ett främlingsfientligt parti i Sveriges riksdag!

Rösta

Kategori: Allmänt

Det är en speciell dag idag!
Tredje söndagen i september vart fjärde år hålls allmänna val i det demokratiska kungariket Sverige.
Nu ska jag göra mig fin och gå och rösta. OCH DET BLIR INTE SD SOM FÅR MIN RÖST!!!

Mer fint från trädgården

Kategori: AllmäntSambon trodde att han köpt en röd näckrosplanta i våras men den har nu visat sig vara vackert rosa istället. :)
Gladiolusen är också fantatiskt vackra trots att de riskerar att blåsa sönder i det här vädret.

Hoppas det blir lite trädgårdsväder i helgen!

September i vår trädgård

Kategori: Allmänt

Ljusglädje

Kategori: Miljö

Som medlem i Naturskyddsföreningen får jag varje månad deras mycket läsvärda tidning "sveriges natur".
I senaste numret finns bl. a. information om hur man ska välja miljövänliga ljus för att höja mysfaktorn under den annalkande upplysningstiden. Detta har varit ett problem för mig de senaste åren eftersom många ljus tillverkas av icke miljövänligt paraffin och palmolja.

Enligt tidningen kan man välja Svanenmärkta ljus från Duni, Delsbo och Eldorado. Dessutom finns det andra Svanenmärkta ljus på Åhléns och Indiska.

På nätet kan man hitta fina ljus Dirt Candles eller Heaven Scent.

Vi går med andra ord en ljusare tid till mötes!

Tävling

Kategori: Allmänt

Här kan du vinna en tavla som kan ge guldkant på vardagen.

Skoltrött

Kategori: Allmänt

Det är kväll, den tredje dagen i den fjärde veckan, och jag är dödstrött!
Vart tog all den energi som jag samlade på mig under sommarlovet vägen? Och vad är det i skolans värld som gör en i övrigt frisk och pigg kvinna i sina bästa år (tycker jag själv i alla fall ) totalt utslagen efter varje arbetsdag? Jag trivs med mitt jobb och jag har trevliga elever. Så vad är felet???
My skrev i sin blogg att hon lider av ljudallergi. Jag kan inte skylla på att det är särskilt mycket ljudande verksamhet under mina lektioner, men det är klart att det aldrig är tyst i ett hus (kvarter) där minst 500 personer vistas samtidigt.
Jag kan inte heller skylla på att jag "står på scen" hela dagarna, även om jag kör en och annan show emellanåt. Jag är ganska bra på att sätta eleverna i arbete - ni jobbar på lektionerna så jobbar jag före och efter - brukar jag säga.
Men börjar jag tänka efter så går ingenting på rutin i skolans värld - inte ens för mig som hunnit bli ganska rutinerad. Man planerar och får planera om. Det inträffar hela tiden oförutsedda saker som kräver snabba beslut. Och om inte vi leder och fördelar arbetet så blir det inte mycket gjort...
Dessutom måste man ha väldigt många "bollar i luften" samtidigt. Idag har jag mött ca 90 olika individer som jag förväntas ha någon form av relation till; 70 av dem ska jag leda i deras lärande och utveckling, de övriga ska jag samarbeta med i denna uppgift. Jag har hållit i fyra olika kurser och deltagit i en konferens. Jag har även handlett en lärarstuderande utan erfarenhet av att arbeta på gymnasiet.
Till saken hör också att jag är en ganska engagerad människa och har svårt att låta bli och bry mig. Och i skolans värld finns det alltid någon eller något som rör upp känslorna.
Det är klart att allt detta suger energi - vi lärare är ju skolans motorer. Det är kanske inte så konstigt att jag är trött.
Tur att jag har min spikmatta, för när jag kommer hem och lägger min trötta kropp på den, strömmar allt blod till huden på ryggen och hjärnans aktivitet går ner i standby-läge. Efter en halvtimme har jag fyllt på tillräckligt mycket energi för att sedan kunna aktivera mig resten av kvällen - tex med att skriva lite här på bloggen.

Obegripligt

Kategori: Miljö

Miljön har rasat från femte till nionde plats som den viktigaste frågan inför valet. Det kan inte jag förstå.
Vad betyder jobb. skatter, skola och omsorg om man inte har rent vatten att dricka och luft som går att andas???

Vackert

Kategori: AllmäntDenna fina montbretia fick vi av gårdagens gäster. Den kommer att passa perfekt i vår gula rabatt när vi städat och möblerat om lite.

Tomt/fullt

Kategori: Allmänt

Dottern är på väg att flytta till Paris för att stanna minst nio månader. Det känns lite tomt, men vi har redan bokat en hälsa-på-resa i november. :)
Allt hon inte kunde ta med sig i form av diverse skönhetsprodukter har jag fått överta. Jag har aldrig tidigare haft ett så fullt badrumsskåp...
Tänk så vacker jag kommer att bli!

Sensommar

Kategori: Allmänt

Visst är det underbart väder så här års - det tycker i alla fall jag.
Idag inledde vi med att äta frukost ute i solen. Det var bara drygt elva grader men med en filt runt kroppen belv det en underbar start på en ledig dag. Nu städar och fixar vi inför kvällens lilla bjudning. Dotterns pojkväns föräldrar kommer hit för första gången så det gäller att göra bra intryck. ;)