Iwillnevergiveup

Riktigt retro

Kategori: Allmänt

När maken och jag satte bo för några år sedan avskydde jag dessa el-ljusstakar!
Nu har jag gjort en totalvändning och tycker att de är jättefina. Tänk vad påverkbar man (eller kanske bara jag?) är för trender!
Ljusstakarna (det finns två stycken i vårt hem) inhandlades av makens första fru i slutet på 60-talet. Eftersom de var av hög kvalitet  och har bevarats väl i sina orginalförpackningar (t o m plastmanchetterna är orginal) fungerar de fortfarande efter drygt 40 år och många flyttar.
PS Julmarknaden ställdes in!

Fluffigt sällskap

Kategori: Allmänt

Han är så mjuk och go' att kela med dotterns kisse!

Adventsstorm

Kategori: Allmänt

Utanför mitt fönster blåser det upp till storm!
Framåt kvällen har SMHI utfärdat klass-3-varning i södra Halland och Nordvästskåne.
Maken är i Ängelholm och förbereder Lions årliga julmarknad på Tingstorget. Undrar hur det går...
Igår hade vi strömavbrott vid fyra tillfällen. Sammanlagt var vi utan el 4-5 timmar.
Helgen började dock ganska lugnt och mysigt med att vi plockade fram stakar och stjärnor.
Det tog dock lite tid innan vi fick allt att sitta som vi ville...

Sån är jag

Kategori: Allmänt

Jag gjorde ett personlighetstest och så här blev resultatet! Ska kanske ta med detta till nästa lönesamtal för i mina öron låter det som en riktigt duktig lärare! ;)

"Fokus på att uppmuntra andra till att skapa samförstånd"

ENFJ-typer är ofta bra på att kommunicera och planera, med fokus på att främja utveckling för andra utifrån en respekt för deras känslor och behov. De har ofta en hög energinivå och försöker med entusiasm och charm att motivera andra omkring sig till att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Deras intuition och inlevelseförmåga ger dem förmågan att kunna motivera andra till att utveckla sin potential.

För ENFJ:er är det därför viktigt att organisationen eller företaget är strukturerat och välorganiserat, men bara så mycket att det finns utrymme för uppmuntran och nytänkande.Ofta hittar man ENFJ-personer i jobb där de kan använda sin naturliga entusiasm och charm till att motivera människor omkring sig till att nå sina mål. Därför hittar man dem ofta i ledande ställningar, både i den offentliga och privata sektorn, där de kan motivera personer omkring sig till att skapa produktiva lösningar.

Kul besök

Kategori: Allmänt

Nästan dagligen äter jag lunch i vår skolmatsal. Maten är oftast mycket god och det finns alltid massor av grönsaker att knapra på. Idag var maten extra god eftersom "mat-Tina" var på besök och lät oss testa hennes  nya kryddblandningar. Så här skriver lokaltidningen om detta evenemang.

Marsipan

Kategori: Allmänt

Ett av makens barnbarn kom på besök idag. De andra fick avstå p g a sjukdom, men då blev det mycket tårta till den här lilla godingen:

Saknad

Kategori: Allmänt

I år kan jag inte ringa pappa på Fars Dag. Det känns lite tomt!

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Efter minst fyra års väntan får vi nu se vår gentiana blomma!

Årets varma höst har gett den tillräckligt med tid för att slå ut trots att den står alldeles för skuggigt. Nästa år kommer vi nog att flytta den till en bättre plats i trädgården.

Upptäcktsresa

Kategori: Allmänt

Idag har jag shoppat och umgåtts med en väninna i en för mig (nästan) okänd stad. Jag har varit i Kristianstad.

Så här fint var det - men lite mer höstgrått såklart.
Med tanke på att detta är en ganska liten stad finns där överraskande nog väldigt många trevliga butiker. Under den korta visiten på några timmar hann jag titta på många vackra saker, inhandla några väldoftande julklappar och ta en riktigt god fika på Café Fenix. När våren anländer till Skåne om sådär ett halvår ska jag och väninnan ses där igen för en lite längre shoppingrunda. :)

Lite inspiration från Paris

Kategori: Allmänt

Novemberlov!

Kategori: Allmänt

Nu packar jag en liten väska och imorgon tar jag flyget till Paris!
Det ska bli mysigt att träffa yngsta dottern och njuta av denna vackra stad tillsammans med henne! :)