Iwillnevergiveup

Nu flyttar vi in

Kategori: Allmänt

Det har varit en fin höstdag och vi har jobbat med att sätta de sista lökarna, tömma krukor och flytta in växter och trädgårdsprydnader för vintern. Fiskarna i dammen har också fått komma in i ett akvarium som maken har i garaget. Nu väntar en dryg veckas arbete innan det är höstlov.

Lista (igen)

Kategori: Allmänt


Knyckte den här från

http://garderobenmin.blogspot.com/

eftersom jag det är lite bloggtorka här hos mig just nu.


Längd: 166 (har varit 168...)
Vikt: för mycket
Hårfärg: gråflammig under det bruna tror jag.
Ögonfärg: blå
Fräknar: nej tyvärr
Bästa kroppsdel: smalbenen
Sämsta kroppsdel: magen (se punkt 2)
Ärr: många! mest synligt är nog det efter en vattkoppa i ansiktet
Tatueringar: ja ;)
Piercingar: i öronsnibbarna - mycket traditionellt
Sjukdom: inget allvarligt
Brutna ben: nej
Fobi: nej
Tvångstanke: nej
Rädsla: höjder
Kroppsligt partytrick: nej, är en rikitig tråkmåns
Bästa känsla: frisk luft
Bästa fysiska känsla: skrattet

Ett gammalt hus

Kategori: Allmänt

Det här gamla huset har jag ofta kört förbi.
Det ligger så vackert på höjden ovanför Nissans dalgång en bit norr om Halmstad. Jag vet inte vem som äger det eller vem som har bott där för det har stått tomt i minst 25 år. De första åren fantiserade jag om att själv bo där. Det verkade så romanstiskt och gemytligt och utsikten är fantastisk. Numera tycker jag inte det ser lika lockande ut...
Visst är det konstigt att ett sånt här fint ställe får förfalla på det här sättet!?

Öppet Hus 2011

Kategori: Allmänt

Så här blev bordsdekorationerna som jag gjorde - en till varje bord vid de ingångar till skolan som var öppna idag. För säkerhets skull satte jag en kruka med blåbärsris i vatten på borden också så eleverna snabbt skulle kunna släcka om det hände en olycka. Kombinationen med tända stearinljus och en massa informationsblad är ju inte helt riskfritt. Tack och lov kom min riskanalys aldrig till användning.
Det låg ju en viss oro i luften efter alla skriverier om nedläggning under den gångna veckan, men när vi slog upp tidningen i morse log vi alla stort! :D Två sidor handlade om vår skola och det program jag är arbetslagsledare för!
Våra serviceinriktade handels - och turismelever skötte värdskapet mycket bra!
Och på bildinstitutionen var arbetet i full gång. Musikeleverna spelade också så klart men det hann jag inte få någon bild på tyvärr.
Helsingborgs dagblad var också på plats och förgyller nu sin nätupplaga med ännu en artikel om Klippans gymnasieskolor.

Kom till Klippan!

Kategori: Allmänt

Det finns all anledning att komma till Klippan imorgon! Inte bara för att besöka Öppet Hus på Gymnasieskolan utan även denna utställning som har vernissage i Klippans konsthall. Utställningslokalen ligger vägg i vägg med Åbyskolan/biblioteket och öppnar samtidigt som vi stänger. Det kan alltså bli en heldagsutflykt i kulturens tecken!
Dessutom kan du vinna en skulptur av Ulf Ekberg!
Gillar du teknik bättre kan du istället tillbringa ett par timmar på Tegelbruksskolan där du bl a kan testa en självparkerande bil. Hoppas vi ses imorgon!

Insändaren

Kategori: Allmänt

Den här insändaren har jag skickat till Helsingborgs dagblad idag. Vi får väl se om de tar in den...

Estetiska programmet är en del av Åbyskolans identitet och bidrar till att höja den kulturella nivån i hela Klippans kommun. ES i Klippan sticker ut mer än på många andra skolor framförallt pga att vi har mycket duktiga karaktärsämneslärare som jag är glad över att få vara kollega med. Programmet har positiva effekter på alla med anknytning till skolan, såväl personal som övriga elever genom att göra skolan till en färgstark och mångkulturell arbetsplats. Här får vi alla förmånen att uppleva både bild och musik i en klass som gör att vi kan känna oss stolta över vår skola. Det estetiska programmet står för en stor del av den positiva publicitet skolan fått de senaste åren i lokalpressen och är därmed en viktig del av ”ansiktet utåt” för Åbyskolan. ES ger skolan en profil och status som är viktig i marknadsföringen inte bara för Åbyskolan utan för hela organisationen. En nedläggning av programmet skulle med all sannolikhet bli en avgörande ”spik i kistan” för hela Klippans gymnasieskola eftersom det skulle innebära att vi förlorar personal som är viktig för hela skolans verksamhet inklusive marknadsföringen. Det är naivt att tro att kompetenta karaktärsämneslärare vill arbeta på en skola där det inte finns en estetisk utbildning som ger dem möjlighet att utöva sin professionalism på ett stimulerande sätt. I förlängningen skulle troligen hela Åbyskolan utarmas eftersom även övrig personal skulle påverkas negativt av en nedläggning av ES. Det skulle helt enkelt bli mindre attraktivt och stimulerande att jobba här för oss alla. En utarmning av Åbyskolan skulle självklart slå hårt mot hela Klippans kommun. Hit pendlar flera hundra personer varje dag från andra kommuner, människor som troligen inte skulle komma till Klippan överhuvudtaget om det inte var för Åbyskolan. Vi som jobbar här bidrar till näringslivets fortlevnad tex genom att förlägga en del av våra inköp här. Själv handlar jag gärna både livsmedel, skor och kläder här. Utbudet av service i form av matställen, frisörer etc passar jag också ofta på att utnyttja. Och självklart pratar jag med familj och vänner om den plats jag tillbringar stora delar av mitt liv på. Jag berättar om konstutställningar, musikaler, fantastisk natur och intressant arkitektur. Kort sagt: alla vi som pendlar hit hjälper till att sätta Klippan på kartan! Min förhoppning är att kommuninnevånarna nu ställer ansvariga politiker mot väggen. Vilken typ av ort vill ni att Klippan ska vara i framtiden? Vill ni att det kulturella livet ska leva vidare? Vill ni att traktens unga ska kunna stanna kvar här under sin gymnasietid och kanske t o m tycka att Klippan är en attraktiv ort att bo i som vuxna? Eller vill ni se en fortsatt avveckling av ortens gymnasieskolor? Det är ni som bestämmer!

Oväntat fynd

Kategori: Allmänt

Idag begav jag mig ut i skogen för att plocka lite mossa och annat höstfint för att dekorera de bord vi ska ha vid ingångarna till skolan på lördag när det är Öppet Hus. De elever som jag är mentor för ska vara värdar för evenemanget. Vi kommer att ha tre ingångar öppna och där ska de stå och hälsa välkomna och dela ut informationsmateriel. Jag tycker som sagt att en liten bordsdekoration piffar upp bland högarna av broschyrer.
Ni kan tro att jag blev förvånad när jag efter att ha gått och letet ekollon en bra stund ser gula inslag bland mossa och löv.
Kantareller! De hade klart funnits där hela tiden men mina ögon var inställda på grönt och brun och inte gult. När de väl ställt om hittade jag bara fler och fler. De var inte stora men tillräckligt många för att jag skulle bli glad.
Snart ska de fräsas i smör och avnjutas i sällskap av maken.

Aktivitet

Kategori: Allmänt

Ungdomar är fantastiska!
Den facebook-grupp jag länkade till igår som bildats för att samla protester mot en eventuell nedläggning av det Estetiska programmet på vår skola växer lavinartat. Flera av våra tidigare elever har idag också varit i kontakt med tidningen som skrev artikeln. En av dem har t o m skrivit en krönika som kommer att publiseras någon av de närmaste dagarna.
Själv håller jag på att skriva en insändare där jag kommer att uppmana Klippansborna att ställa sina folkvalda mot väggen. Jag lovar att ni ska få läsa den först av alla här på bloggen när den är färdig. ;)

Hur många smällar tål man?

Kategori: Allmänt

I början av året beslutade skolpolitikerna i Klippan att lägga ner det Estetiska programmet på vår skola.
Det visade sig ganska snart att beslutet fattats på felaktig grund och viktiga uppgifter inte redovisats full ut. En lång period av osäkerhet följde. Maken som då var rektor för programmet jobbade mycket hårt för att beslutet skulle omprövas och så skedde också efter att en kompromisslösning presenterats.
Vi tog nya tag - glädjen varade dock bara över sommaren!
Bun:s ordförande, som reserverat sig för beslutet, har nu tillsammans med en annan ledamot ställt nya krav på nedläggning.
Så här skriver vår lokaltidning idag.
På lördag har vi Öppet Hus på skolan för att informera eleverna som nu går i nian på traktens grundskolor, om våra utbildningar. Orkar vi göra detta på ett bra och trevligt sätt?
JA, DET GÖR VI EFTERSOM VI ÄR SÅ J-A PROFESSIONELLA!
Stötta oss gärna genom att gå med här!

Ljuset i Skagen

Kategori: Allmänt

Det är inte bara en myt - det är på riktigt!
Jag vet för vi var där i helgen och det var en fantastisk upplevelse!
Tänk er den här vyn och byt ut maken ;) mot en kvinna i romantisk sekelskiftesklänning. Man behöver inte vara konstnär för att det ska bli en vacker tavla.