Iwillnevergiveup

Sensommar

Kategori: Allmänt

 
Nu när trädgårdssäsongen börjar gå mot sitt slut kan man konstatera att vissa växter börjar gå tillbaka medan andra befinner sig på sin höjdpunkt eller t o m har den framför sig. 
Krassen blommar visserligen fortfarande men bladen är hårt angripna av larver, vissa liljor har blommat ut men ersatts av andra och den vita mjölkörten har blommat fint och länge men börjar nu chansera.
Amplarna vid entrén som jag fyllde med både skott från inomhuskrukväxter. lobelior och luktärtsfrön i våras har blivit precis så vildvuxen och charmig som jag hoppades. Luktärter har vi på flera ställen i trädgården och de blommar frodigt och sprider underbar doft omkring sig.
Solrosorna har ju nyligen börjat blomma och de vinterhärdiga hibiskusarna står ännu bara i knopp. 
Förra veckan besökte vi som sista sommarlovsaktivitet  Tirups örtagård där vi både fikade och inhandlade en ballongklocka, två murrevor och en julros. Hoppas de hinner etablera sig innan frosten kommer!
Vilken växtsäsong vi har! Angreppen från skadeinsekter har varit ovanligt små i år vilket gör att man kan glädjas extra mycket och dessutom slipper ens tänka tanken på att sprida gift i trädgården. 
Nu ser vi fram emot att snart få börja "hösta". Och självklart har vi nya små planteringsprojekt på gång. 
 

Kommentarer

 • Eleonora säger:

  Ja, visst har vi haft en underbar säsong med alla vackra blomster - en del fortfarande i sitt esse, som du säger. Mina pelargoner på balkongen bara blommar o blommar och har massor med knoppar. Jag är såå lycklig över dem, de har funnits i samma kruka nu i 10 år och får bara ny jord och vatten och är ändå så snälla.

  Ha det gott och kram från
  Eleonora

  Svar: Pelargoner är så fina och tacksamma Eleonora! Förstår att du är lycklig över dem! :)
  Gunilla

  2013-08-13 | 17:29:52
  Bloggadress: http://konvaljen.blogspot.com

Kommentera inlägget här: