Iwillnevergiveup

En himla trafik

Kategori: MiljöI luften ovanför oss lämnar flygtrafiken ibland synliga spår.
Då är det svårt att låta bli att tänka på vilka spår detta sätter på livsbetingelserna för oss människor på lång sikt. Jag har ju skrivit om detta här på bloggen tidigare - varmare klimat, högre havsnivå, mer extremväder, djur och växter som dör ut eller brer ut sig i nya områden, miljöflyktingar, ekonomiska problem mm.
Häromdagen hade jag en liten konversation med sonen där han påminde mig om att det dessutom troligen blir fler pandemier och krig och att "vi kommer att bli tvugna att ge upp vår höga levnadsstandard".
Politikerna diskuterar minskade koldioxidutsläpp på nivåer som inte kommer att göra någon större skillnad. Det krävs en TOTAL OMSTÄLLNING AV HELA SAMHÄLLET NU om vi ska slippa stora problem. (Problem har vi ju redan.) Vi vanliga medborgare är ju inte heller beredda att ändra levnadssätt i någon nämnvärd utsträckning. Men vi kommer som sagt att bli tvugna!
Jag tänker osökt på hur man reagerade på svininfluensan i Storbritannien under våren. Först tog folk det med en klackspark - man ordnade t o m influensapartyn för barnen så att de skulle bli smittade i början av epidemin innan den blivit särskilt farlig trodde man. Det var ju ändå bara de svaga som dog... Sen började starka tidigare friska människor (även barn) dö och då förstod man allvaret och blev nästan hysteriska. Nu har GB det största antalet fall i hela Europa!
Varför försöker vi människor alltid förtränga det som är jobbigt istället för att ta itu med problemen direkt när de fortfarande är hanterbara?

Kommentarer

 • Charlotte säger:

  Mmmm....Det där med svininfluensan, det är verkligt skumt. För man får så totalt motstridiga uppgifter.Å ena sidan säger myndigheterna att färre kommer att bli sjuka än vid en "vanlig" influensa. Samtidigt vidtas förberedelser som om man egentligen fruktar något mycket värre. Jag menar, om svininfluensan är som en "vanlig" influensa, varför ska folk då massvaccineras egentligen? Och man gör upp katastrofplaner för bemanning och annat samtidigt som man hävdar att nejdå, det kommer bli färre sjuka än vid en vanlig influensa. Jag fattar inte!!!

  2009-08-05 | 22:23:49
  Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/argatankar
 • hippihäxan säger:

  Du har så rätt och jag tycker man måste påminna sig hela tiden, problemen är ju inte mindre nu än när alla larm kom för ca två år sen... Men vad har hänt? Inte mycket!

  2009-08-07 | 14:45:20
  Bloggadress: http://hippihaxan.se
 • Gunilla säger:

  Det som har hänt hippihäxan, är att det blivit betydligt värre genom alla återkopplingsmekanismer som hela tiden sätts igång!

  2009-08-10 | 14:14:36
  Bloggadress: http://iwillnevergiveup.blogg.se/

Kommentera inlägget här: