Iwillnevergiveup

Inte lätt att bli gammal!

Kategori: Allmänt

Igår besökte vi mina föräldrar, 82 och 90 år gamla, som bor på landet utanför Halmstad. Medan sambon körde trimmer på tomten så att de ska kunna ta sig ut och titta på allt vackert som växer där, samlade jag in gamla tidningar och diverse förpackningar inomhus. Sedan körde jag iväg ett stort lass till närmaste återvinningsstation.

Det är minsann inte lätt att bli gammal! Än så länge tycker de att de är tillräckligt pigga och vill bo kvar hemma. Men både att få hem mat och bli av med allt avfall blir ett stort projekt när benen inte bär ordentligt. Och när batteriet i brandvarnaren börjar ta slut får den pipa tills den tröttnar, för ingen av dem kan klättra upp på en stol och ta ut batteriet. Samma sak när glödlamporna går sönder. Varannan vecka får de lite hjälp med städning och varje måndag kommer hemtjänsten i tio minuter för att dela upp mediciner. I övrigt får de klara sig bäst de kan...

Men de är så himla tacksamma för den lilla hjälp vi ger dem någon gång ibland.

Och så vill de ju sitta och prata. Mest om krämpor och gamla tider... Men ett aktuellt samtalsämne igår var spindlar. Undrar om detta kommer att bli ett större problem även i Sverige nu när vi får ett mildare klimat?

Kommentarer

 • Emma säger:

  Hej Gunilla!

  Jag tänkte på inlägget där du skrev om ditt "köp-stopp" på kläder. Second hand är ju ett roligt och dessutom miljövänligt alternativ! Och att pengarna går till diverse hjälporganistioner gör inte saken sämre. Handla kläder (och prylar för den delen) med gott samvete - Handla second hand.

  2008-09-16 | 18:43:03
 • Gunilla säger:

  Det har du alldeles rätt i Emma! Ska tänka på det nästa gång lusten sätter in. :) Förresten, varför är det så svårt att kommentera din blogg!? Har varit inne flera gånger utan att lyckas. Har du någon mailadress som jag kan skriva till istället?

  2008-09-16 | 19:25:18
  Bloggadress: http://iwillnevergiveup.blogg.se/
 • Emma Bodén säger:

  Jag har mejlat dig Gunilla. Det är inte jag som har skrivit det tidigare inlägget här, men jag håller med min namne! Jag gillar att handla begagnade grejor (framförallt möbler) som jag kan renovera upp, göra om eller bara behålla som de är för att de är så vackra!

  2008-09-16 | 21:33:10
  Bloggadress: http://systeremma.blogspot.se
 • Gunilla säger:

  Ok, där drog jag en lite förhastad slutsats och utgick ifrån att det bara var en Emma som läser min blogg. :)

  2008-09-17 | 08:55:38
  Bloggadress: http://iwillnevergiveup.blogg.se/
 • Emma Bodén säger:

  Så Gunilla, nu ska nog problemet med att kommentera mina blogginlägg vara avhjälp. Jag förstår inte varför det har blivit så konstigt, men jag hoppas det fungerar nu!

  2008-09-17 | 22:19:51
  Bloggadress: http://systeremma.blogspot.se

Kommentera inlägget här: