Iwillnevergiveup

"Soppetorsk"

Kategori: Miljö

Har ni lagt märke till att media numera har inslag knutna till miljön nästan dagligen? Verkligheten har kommit ifatt oss. Det märks tydligt att vi människor påverkar vår livsmiljö på ett negativt sätt. Det är inget som bara ligger i en diffus avlägsen framtid. Det händer här och nu!

I morse fick vi höra att torskkvoten i Kattegatt och Skagerack håller på att ta slut och det införs fiskestopp redan nästa vecka! Dock bara tillfälligt men...

Bensinprishöjningen
på 100% ligger visserligen en bit in i framtiden - närmare bestämt år 2020. Men tiden går fort och vi måste nog börja anpassa oss redan nu. Med så höga bensinpriser (och jag tror SIKA har helt rätt) kommer ju även de små byarna här i Skåne att dö ut om vi inte får en mer fungerande kollektivtrafik. Själv är jag nog pensionär vid det laget, men alla ni som jobbar - ska ni tvingas bo på cykelavstånd till jobbet eller starta eget så att ni kan jobba och bo på samma plats? Eller ska vi hoppas att samhället decentraliseras? Idag är ju trenden den motsatta.

Vi kan inte längre slå ifrån oss det faktum att vi måste anpassa oss till en helt ny livssituation. Det behöver inte bli sämre - men det kommer att bli annorlunda!

Kommentarer

 • EE säger:

  ngt som slår mig är östländernas ökade välfärd...om nu tex. kina ökar sin fossila" konsumtion vad gäller transporter och koleldning, vad hjälper det då att vi drar ner på vårt?de och indien är trots allt nära 1/3 av jordens befolkning...

  2008-05-16 | 22:35:43
 • Gunilla säger:

  Jo, men du vet "alla bäckar små..." Och någon måste ju vara föregångare.

  2008-05-16 | 22:59:12
  Bloggadress: http://Iwillnevergiveup.blogg.se

Kommentera inlägget här: