Iwillnevergiveup

Läst

Kategori: Miljö

I Naturskyddsföreningens tidning "Sveriges natur" kan man i senaste numret läsa bl a om städer som vårt framtidshopp. " Täta städer med god kollektivtrafik är klimateffektiva. Utglesade tätorter med villamattor, externhandel och dålig kollektivtrafik har sämre klimatprestanda. För ett hushåll mitt i en villaförort kan utsläppen från transporter vara dubbelt så stora som utsläppen från ett stadshushåll." Intressant men också skrämmande. Vad kommer att hända med vår landsbygd?
I tidningen kan man också läsa om tips på hur vi ska grilla mer miljövänligt: Använd varken tändvätska eller gasol eftersom detta är fossila produkter. Istället rekommenderas tändpapper eller braständare som doppats i stearin. (Vi använder elektrisk tändare och tycker att det fungerar perfekt förutsatt att man har tillgång till eluttag.) Engångsgrillar bör undvikas och helst ska man använda närproducerat FSC och SIS-märkt grillkol. Vi uppmanas också lägga mindre kött och mer KRAV-märkta grönsaker på grillen.

Självklart står det mycket mer läsvärt i denna trevliga tidning!

Kommentarer

 • Spanarn säger:

  Tänkvärt och viktigt.. Hoppas du når ut till många med din blogg..  ha de gott Spanarn

  2008-06-13 | 03:39:28
  Bloggadress: http://hygienkonsult.blogspot.com
 • EE säger:

  Visste du att alla internet-servrar och uppkopplingar runt om i världen, släpper ut lika mycket koldioxid som all flygtrafik? Runt 2% det...

  2008-06-13 | 10:01:33
 • Gunilla säger:

  Tack för din kommentar Spanarn och tack detsamma.

  Nej det visste jag inte EE, men det får mig att fundera lite extra på hur ofta jag ska använda datorn under sommaren.

  2008-06-13 | 13:36:08
  Bloggadress: http://iwillnevergiveup.blogg.se/

Kommentera inlägget här: