Iwillnevergiveup

Sunt!

Kategori: Miljö

Det rullar på nu! Igår kom landets regering med sina recept på bättre miljö och idag läste jag i lokalblaskan att man börjar sätta upp egna mål här i Skåne för att "vara med".
Dessutom ökar turismen i Sverige och det är framförallt besökare från Norge, Danmark och Tyskland som gillar vårt vackra land.

När det gäller skatter och avgifter håller jag fast vid min mycket impopulära åsikt, att vill man verkligen förändra så måste man chockhöja. Hörde av dottern i London att bensinen där nu kostar nästan 15 SEK men britterna kör inte mindre för det. De är bara sura.
Däremot tror jag på förslaget om samma avdrag för resor till och från arbetet oavsett vilket transportsätt man använder. Detta har miljöorganisationerna kämpat för länge!

När det gäller turismen så är jag övertygad om att Sverige har stora möjligheter att bygga upp en hållbar turistnäring och bli ett ännu större turistland i framtiden. Vi har vacker lättillgänglig natur, intressant kultur och bra infrastruktur. Dessutom är risken för terror och naturkatastrofer ganska liten.

Och oavsett hur mycket detta påverkar människosläktets möjlighet att finnas kvar på denna jord, är det sundare att tillbringa mindre tid på väg och mera tid på utflykt i närområdet. Det tror i alla fall jag!

Slut för idag tack för idag.

Kommentarer

  • Marie säger:

    Som tur är så är vi inte lika konservativa som britterna. I miljöfrågan är det ett stort plus!

    Och din poäng med att Sverige är ett utmärkt land att turista i tycker jag är klockren! Jag/vi har ju alltid turistat i Sverige, och gissa om man saknar det när man inte är här! Nu måste vi bara ta hand om naturen!

    Därför ska jag återgå till mitt ekologiska vin och släcka lamporna. Stearinljus är både mysigare och snällare (hoppas jag)!

    2008-02-01 | 19:45:50

Kommentera inlägget här: